Jak se připojit k síti wifi - (API pro wifi)   zodpovězená otázka

C#

Zdravím,

jak se dá připojit k wifi síti v jazyce C#, resp. existuje nějáké API pro práci s wifi pro .Net?

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Na co?! Windows už takovou funkčnost samo o sobě obsahuje.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Odpověď otázkou? Navíc otázka nezní na co a kde, ale jak? Tak tedy: "jak?". Když nechcete odpovědět anebo snad nevíte, tak proč reagujete?

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 3 odpovědětodpovědět

To co jsem napsal se přímo týká daného problému, narozdíl od vašich naprosto off-topic zvratků, víme?

Našel jsem projekt, který poskytuje managed wrapper nad Native Wifi API, který by se Vám mohl hodit. Jak se dočtete, minimální požadavek je XP SP2, takže je třeba to brát v potaz, pokud to hodláte nasadit na nějaké konkrétní stroje.

http://managedwifi.codeplex.com/ - ManagedWifi na CodePlexu

Musím zde ale sekundovat příspěvek pana Linharta (bez ohledu na to, jak byl položen). Kromě vzdělávacích účelů je myslím zbytečná vlastní implementace WiFi připojení. Jediná situace, kdy to použít, která mě napadá, byl software, který jsem měl k USB 3G modemu. Ten software poskytoval možnost operovat se všemi druhy sítí, tedy i s WiFi. Ovšem je nutno poznamenat, že tato vlastnost dodaného softwaru mě neskutečným způsobem iritovala a stejný pohled má věřím širší spektrum lidí. K USB 3G modemu má být ovládací program s tlačítkem Připojit/Odpojit, cokoliv navíc, je zkrátka navíc. Zvažte tedy, jestli uživateli skutečně přinesete užitek :-)

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Zdravím,

moc děkuji za velice rychlou pomoc.

Mimochodem, abych se vyjádřil k využití toho API. Chtěl bych napsat "one big button tool". Jednoduše se to zkusí připojit ke všem sítím co jsou kolem a pokud je vyžadováno heslo tak nějáke zkusí. Toto se hodí především k demonstraci, jak jednoduché je proniknout do špatně zabezpečené sítě...

Smíchy se plácám do kolen...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 3 odpovědětodpovědět

"Smíchy se plácám do kolen... "???

Zdálo se mi, že jste se našel či dostal rozum. Ukázal jste, že jste nejen profesionál v oboru, ale také normální, vyrovnaný a slušný člověk. Teď vás zase něco žere a kompenzujete to na nepravém místě. Nechtěl jsem a nechci vás dráždit, ale stalo se a za to se omlouvám. Vím, že jsem nepsal k tématu, ale k věci ano. Chtěl jsem se dovědět, na co se tazatel ptal.

Svoji chybu napravím tak, že nebudu na vaše příspěvky podobného typu reagovat. Nyní se pokouším, abyste si i vy uvědomil, že nereagujete dobře. Vezměte to, prosím, pouze jako informaci, jak na mne působíte. Pokud vás to nezajímá nebo štve, ignorujte mě. Raději to více již neudělám.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback