Složka s tečkou   otázka

C#

Dobrý den,

potřebuji vytvořit soubor ve složce, která má v názvu tečku (např.: c:\slozka.utes\1.txt). Ta tečka tam musí být, proto se ptám jak soubor vytvořit. Při vytvoření mi to hlásí: Could not find a part of the path -cesta-.

Předem děkuji.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No tak ta složka c:\slozka.utes neexistuje.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Přesně, jak říká pan Linhart. Nejprve musíte vytvořit adresář a pak až soubor, když je cesta platná, asi takhle:

Dim directoryPath = "C:/slozka.utes"
Dim fileName = "test.txt"
If Not System.IO.Directory.Exists(directoryPath) Then 
  Try
   System.IO.Directory.CreateDirectory(directoryPath)
   System.IO.File.WriteAllText(IO.Path.Combine(directoryPath,fileName), "obsah souboru")
  Catch ex As Exception
    MessageBox.Show(String.Format("Chyba při vytváření souboru! {0}", ex.Message))
  End Try
End If

Nezapomeňte, že všechny operace se soubory a složkami můžou dopadnout velmi často všelijak, takže je dobré je obalit v Try-Catch bloku. Klidně se může stát, že se budete dožadovat do míst, kam daný uživatel nemá práva, nebo že Vám uprostřed čtení někdo vyndá flash disk a je zaděláno na průšvih, pokud nejsou I/O chyby ošetřeny.

Děkuji za odpovědi.

Připomenu, že složka existovala, samozřejmě try-catch jsem měl. Chyba byla v názvu souboru, který jsem tam neměl (v otázce jsem ho bohužel uvedl). Omlouvám se za svou nepozornost.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback