Zkoušeč hesel   otázka

VB.NET

Ahojte, mám do dnešní 11 hodiny odevzdat úkol v Basicu a fakt si nevím rady :/ zadání:

"Sestavte program, který kontroluje vstupní text, který je heslem na následující požadavky:

• Délka minimálně 10 znaků a více

• Obsahuje čísla

• Obsahuje malá písmena

• Obsahuje velká písmena

• Obsahuje některý ze dalších znaků jako je např. /)(‚_?!$%^&*@ testujte rozsahem na ASCII kod,

nicméně nesmí tímto speciálním znakem začínat!

Při nesplnění i jen jedné podmínky oznámí program chybu pomocí MsgBoxu a vyžádá znovu zadání hesla."

Celé jsem to koncipoval jako textbox pro vstup a tlačítko, ve kterém je IFko, do kterého nahážu ty jednotlivé úkoly. To první bylo lehké, ale dál prostě nevím... mělo by to být asi přes CONTAINS, ale nevím jak to zapsat. Poradíte prosím?

Předem děkuji.

nahlásit spamnahlásit spam -3 / 3 odpovědětodpovědět

http://www.vbnet.cz/clanek--122-regularn...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud, jak machrujete, jste do "IFka naházel jednotlivé úkoly", tak máte hotovo, ne?

Neptejte se "jak dál", ale na konkrétní problém.

Pokud, jak machrujete, jste do "IFka naházel jednotlivé úkoly", tak máte hotovo, ne?

Neptejte se "jak dál", ale na konkrétní problém.

rozhodně nemachruju :D to je spíš záměr, ty úkoly tam naházet - "architektura programu". Sekl jsem se u druhého úkolu, jak píšu. Nevím jak napsat, aby Basic rozpoznal, jestli je v textu i číslo, velká, malá písmena a jakým způsobem se zapisuje ascii kód. Ale článek výše vypadá, že mi pomůže. Nejsem v tomhle vůbec zběhlý, tak se ptám asi na úplné základy :D

Budete muset rozparsovat vstupní text na pole znaků a to pak budete procházet a kontrolovat, zda splňuje jednotlivé podmínky. A zkuste také nastudovat problematiku regulárních výrazů, to by taky mohlo pomoci http://vbnet.cz/clanek--122-regularni_vy...

Mám spočítat, kolikrát zde už bylo upozorňováno na to, že se zde nebudou řešit něčí školní úlohy? Jestli nemáš na to něco takového udělat, nemáš na té škole co dělat.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

co je to za školu?

pomocná programátorská :)

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback