Dobrý den, Potřebuji se pomocí VB přihlásit na pozadí na nějaké webové stránky a po přihlášení stáhnout obsah stránek (který je přístupný jen po přihlášení). Příklad: Potřebuji se přihlásit do redakčního systému, tam si stahnout plán dovolených zaměstnanců (nemůžu do MySQL, stačí mi úplně, co je vidět na obrazovce, s tím si pak poradím) ** Co jsem zkusil: 1) Umím stáhnout obsah zvolené stránky se zadanou URL (kód viz níže). Ovšem je to adresa bez přihlášení - ale nevím, zda to takto půjde, pokud se budu muset před tím přihlásit, tj. musí zůstat v session ap. * skript je v ASPX, VS 2008, ale nevím, zda nebude lepší standardní Windows formulář:
Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load
Dim txt As String
txt = (GetHtmlPage("http://www.stranky.xy"))
End Sub
Function GetHtmlPage(ByVal strURL As String) As String
Dim strResult As String
Dim objResponse As WebResponse
Dim objRequest As WebRequest = HttpWebRequest.Create(strURL)
objResponse = objRequest.GetResponse()
Dim sr As New StreamReader(objResponse.GetResponseStream())
strResult = sr.ReadToEnd()
sr.Close()
Return strResult
End Function
2) Objevil jsem (dnes poprvé) WScript - možnost, kde lze zadat hodnoty do formulářových polí a odeslat. Jak jsem pochopil, musí to být jako skript ve html-stránce. Ale VS 2008 u mne nezná Wscript objekt (jistě moje chyba), takže neumím použít. ** Dotazy/prosba: 1) Jak se přilogovat? Jak pak načíst stránku - stačí mi uvedený příklad výše? (vítám tip, směr, příklad ... - jsem snaživý :-) ) 2) Lze využít WScript? 3) Lze to celé provést na pozadí? Velmi díky!!
|