Zdravím všechny databázové experty, někteří by mohli namítat, že je sice už rok 2012, ale já se přesto přiznávám, že teprve s databázemi a SQL začínám. Mám jeden v zásadě jednoduchý problém, který se mi nedaří vyřešit a nevím, zda je to chybou v mém příkazu nebo množstvím dat, které Access není schopen zpracovat. Jak můžete vidět v ukázkové tabulce, mám databázi obcí s ekonomickými odvětvími (číselník) a ukazatelem (počet pracovníků), která v reálné podobě čítá něco kolem 800 tis. záznamů (více než 6 tis. obcí a cca 90 odvětví). Potřebuji zjistit, zda se v jednotlivých obcích nachází odvětví, které zaměstnává více než 20 pracovníků a zároveň svou kapacitou pracovní síly v daném odvětví přesahuje 75% zaměstnanosti daného sektoru obce. Vytvořil jsem pro to příkaz (viz níže), který mi ale nevrací žádný výsledek. Byl by mi někdo schopen poradit? Obec Odvětví Ukazatel Bakov nad Jizerou 22 48 Bakov nad Jizerou 22 10 Bakov nad Jizerou 22 13 Blansko 22 104 Blansko 22 99 Brandýs nad Labem 22 0 Břeclav 22 5 Břeclav 22 31 SELECT Obec, ((MAX(Ukazatel) / SUM(Ukazatel)) >= 0,75) FROM Tabulka WHERE Odvětví = 22 AND Ukazatel >= 20 GROUP BY Obec ORDER BY Obec;
|