Konvertor vb net / C#   otázka

VB.NET

Zdravím,

už delší dobu se rozhlížím po off-line konvertoru C#/VB. Na internetu jsem našel spoustu velice kvalitních on-line konvertorů ale ty měli tu nevýhodu že vyžadovaly stálé připojení k internetu a musel jsem je mít otevřeny v prohlížeči.

Proto se chci zeptat zda neexistuje nějáký off-line kvalitní konvertor se kterým máte dobré zkušenosti.

Mimochodem, jsem se doslechl, že by měl existovat dokonce doplněk visual studia, který umožňuje zmíněnou konverzi. "Resource Kit" tak se myslím jmenuje bohužel mám mizernou znalost angličtiny a nepodařilo se mi najít tento doplněk. Nebo to špatně pochopyl.

Omlouvám se pokud jsem netrefil správný topic. Nebyl jsem si jist kam mám svůj dotaz směrovat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zdravím,

konvertory různých typů (ale placené)

http://tangiblesoftwaresolutions.com/Pro...

Umí kovertovat bloky kodů až po celý projekt. Jsem spokojen.

RR

Resource Kit to na 100% nebyl, takto jsou pojmenovávány úplně jiné věci. Více či méně kvalitní konvertory sice existují, ale výsledek konverze bývá katastrofální sprasek, který je nutné z větší části ručně předělat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zdravím,

Ono záleží jaký "trouba" psal ten C# kod. Např. Nejvíc mne drtilo, když lokální proměnné byly stejně pojmenované jako Property, pouze velikost písma byla rozdílná (V C# OK, ve VB tragedie).

Ale s tím si umí poradit i ten konvertor, který jsem poukazoval výše.

RR

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Kompilátor VB.NET ani neprovede kompilaci, pokud se nějaká vlastnost jmenuje stejně jako proměnná na stejné úrovni (na velikosti písmen u VB nezáleží). Tedy za předpokladu, že bylo snahou zkonvertovat kompilovatelný kód. Dále mě udivuje, že C# vývojář potřebuje k porozumění mnohem jednoduššího VB kódu konvertor.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Asi jsem to blbě podal. To je jasný, že to nepozře VB kompilátor, ale pokud C# vývojář napíše takový blbosti jak jsem psal(i když MS kdysi vydal doporučení, že by se měli dodržovat "nějaké mantinely" pro přenositelnost kodu mezi jazyky) a to je právě ono - lokální proměnné aspoň s podtržítkem a dále nenabastlit do 10 řádkového kodu 5 varů, psát cyklus na jeden řádek s 2 lamba výrazy atd., tak lze vcelku nějaký translator použít.

Pokud tam jsou výše uvedené zhýralosti, tak je translator stejně nahranej.

RR

Nevidím důvod, proč by na deseti řádcích nemohlo být pět varů. Kompilátor pouze odvodí datový typ z přiřazované hodnoty a navíc se to nemusí ručně přepisovat, pokud by se ta hodnota později změnila.

Ohledně těch konvertorů máte samozdřejmě pravdu. Nicméně já je nechci využívat tak že za mě budou konvertovat celou aplikaci. Konvertor používám na otrockou práci, jako je třeba deklarace proměnných, funkcí, zpracování událostí atd. Na to on-line konvertory fungují skvěle. Samotnou logiku pak většinou přepíšu aby byla v daném jazyce vůbec čitelná.

Zkoušel jsem napsat najít/nahradit makro pro MS Word. Nůspěšně. Kód takto vygenerovaný by jen stěží dal nazívat kódem.(Zkuste se opřít o klávesnici a sem tam napsat nějáké klíčové slovo jazyka Visual Basic. No to z toho lezlo)

K výše uvedeným konvertorům

Omlouvám se asi jsem se špatně vyjádřil. Nepotřebuji komplexní aplikaci ale spíše freeware utilitu která je jednoduchá. Něco jako

http://www.developerfusion.com/tools/con...

Nejlépe aby to šlo spustit bez jakékoli instalace.

Samozřejmě aby také nepotřebovala trvalé připojení k internetu.

Zdravím,

Vím, že kdysi byl implementovám offline konvertor

v SharpDevelop

http://www.icsharpcode.net/opensource/sd...

Ale nevím, zda tam je ještě dnes.

RR

Omlouvám se, pokud špatně chápu, ale jestli jste "Zkoušel jsem napsat najít/nahradit makro pro MS Word", tedy konvertorem VB / C# (.NET) konvertovat VBA kód, pak očekáváte zázrak a není divu, že se nestal.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback