VB.NET
7. 4. 2012 17:29
Jiří Zdvomka
24 85
Dobrý den, mám aplikaci, kterou jsem publikoval na svůj web. Ale u většiny počítačů se po stáhnutí setup.exe zobrazí zpráva, že je soubor nebezpečný a antivirus jej odstraní. Přitom v programu není žádný virus nebo tak něco. Poradíte mi prosím co mám udělat aby šel program normálně stáhnout a nebyl označován jako nebezpečný? Neřeší se to pomocí nějakých certifikátů nebo tak něco?
Děkuji za odpověď.
7. 4. 2012 18:02
Alexander Clarai
294 234
Zkontrolujte otisk staženého souboru s publikovaným, tím zjistíte, zda nedochází k jeho podvržení už při stažení. Až úspěšně identifikujete stažený soubor jako publikovaný, zjistěte podrobně za jakou hrozbu antivir soubor označil. Zkuste také po stažení souboru v jeho vlastnostech odblokovat jeho zabezpečení jakožto spustitelného souboru staženého z Internetu (tato volba se nachází na výchozí kartě okna vlastností úplně dole).
7. 4. 2012 20:00
Antivir označil soubor za nedůvěryhodný z důvodu, že je málo stahovaný. Na mém pc mě pouze upozornil, ale na některých počítačích ho rovnou odebere. Rozdíl v publikované a stažené verzi není. Zkoušel jsem změnit tu vlastnost, ale nic se tím nezměnilo.
7. 4. 2012 19:12
Ondřej Linhart
-553 3274
Pokud soubor skutečně nebyl změněn, pak rozhodně přestaňte používat tak idiotský antivirus.
11. 4. 2012 12:28
anonym
95.82.175.208
tohle nedělá antivir, ale smart screen v IE9.
pokud se tedy bavíme o hlášce: "Soubor XXX není běžně stahován a mohl by poškodit Váš počítač." Rovněž by mě zajímalo jak se ji zbavit, protože tohle běžné uživatele dost a zbytečně vystraší.
David Plšek
11. 4. 2012 13:50
Idiotský antivirus, nebo idiotský prohlížeč. Ono to ve výsledku vyjde na stejno.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít