Aplikace je nebezpečná   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den, mám aplikaci, kterou jsem publikoval na svůj web. Ale u většiny počítačů se po stáhnutí setup.exe zobrazí zpráva, že je soubor nebezpečný a antivirus jej odstraní. Přitom v programu není žádný virus nebo tak něco. Poradíte mi prosím co mám udělat aby šel program normálně stáhnout a nebyl označován jako nebezpečný? Neřeší se to pomocí nějakých certifikátů nebo tak něco?

Děkuji za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zkontrolujte otisk staženého souboru s publikovaným, tím zjistíte, zda nedochází k jeho podvržení už při stažení. Až úspěšně identifikujete stažený soubor jako publikovaný, zjistěte podrobně za jakou hrozbu antivir soubor označil. Zkuste také po stažení souboru v jeho vlastnostech odblokovat jeho zabezpečení jakožto spustitelného souboru staženého z Internetu (tato volba se nachází na výchozí kartě okna vlastností úplně dole).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Antivir označil soubor za nedůvěryhodný z důvodu, že je málo stahovaný. Na mém pc mě pouze upozornil, ale na některých počítačích ho rovnou odebere. Rozdíl v publikované a stažené verzi není. Zkoušel jsem změnit tu vlastnost, ale nic se tím nezměnilo.

Pokud soubor skutečně nebyl změněn, pak rozhodně přestaňte používat tak idiotský antivirus.

tohle nedělá antivir, ale smart screen v IE9.

pokud se tedy bavíme o hlášce: "Soubor XXX není běžně stahován a mohl by poškodit Váš počítač." Rovněž by mě zajímalo jak se ji zbavit, protože tohle běžné uživatele dost a zbytečně vystraší.

David Plšek

Idiotský antivirus, nebo idiotský prohlížeč. Ono to ve výsledku vyjde na stejno.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback