Práce s objektem v proměnné   zodpovězená otázka

VB.NET

Začínám programovat ve VB.NET, konkrétně potřebuji udělat aplikaci přistupující k datům přes Webservice. Namespace jsem vygeneroval programem SoapUi a nyní se snažím to rozchodit. Narazil jsem však na problém, jak získat data z proměnné x viz screenshot https://docs.google.com/open?id=0B33aZCW...

která je vlastně objekt.

Předpokládal bych, že použiji objekt x a metodu např.

y = x(1).nameField

abych do proměnné y získal string "SK25X", ale to nefunguje :-(

Poradíte někdo? Díky za tipy

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jaké Visual Studio používáte? Express nebo komerční?

Používám VB 2010 Express

A v Express verzi nejde vygenerovat objektový model pro přístup k službě pomocí Project/Add Web Reference?

To jsem nezkoušel, respektive jedná se o nestandardní webovou službu podporovanou jen SoapUi. Zkoušel jsem Web Reference VBA MS Excelu a tam to nefunguje vůbec. Můžu to zkusit ve VB.NET, ale to snad by nemělo být jádro problému. Všechno mi funguje, jen nejsem schopen používat ten vrácený objekt.

Takže v Express verzi Web Reference není :-(

SoapUi neznám, ale s největší pravděpodobností bude chyba v prasáckém kódu, který vygeneroval. Jakákoliv verze VS lepší než Express umí vygenerovat velmi kvalitní kód pro práci se službou na základě jejích metadat.

Vy se tedy domníváte, že mnou uvedená syntaxe viz výše je v pořádku? Skoro bych se domníval, že bude chyba tady protože když vidím hodnoty proměnných po najetí myší, musí být způsob jak se hodnot proměnných dobrat.

Tak už to mám, už to funguje!!! :-))), byla špatně deklarace x

Musí být

Dim x = InstanTr.getODXVesions

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback