Prosím o radu a ukázku kódu. Mám databázi xxx.accdb, kde je tabulka s asi 20 sloupci včetně binárních dat (obrázků). Rád bych si nad ní udělal nějaké vizuální udělátko, které bude umět základní operace s daty - zobrazit, přidat, smazat, editovat. Rád bych aby zobrazovací datagrid měl jen několik nejdůležitějších sloupců a zbytek se zobrazoval v textboxech a pictureboxech vedle. Jenže jak to mezi sebou prolinkovat? Také bych se k databázi rád připojil kódem a ne automaticky (wizardem) jak to nabízí vb.net. Databáze bude umístěna ve stejném adresáři jako aplikace. Stejnými textboxy a pictureboxy se pak budou zadávat nová data, opět nevím jak to propojit. Stačí mi ukázky kódů případně s popisem, myslím, že se zorientuju... Čili mi jde o: - připojení k databázi "xxx.accdb" - načtení dat z tabulky "tabulka" - zobrazení 3 sloupců v datagridu "DG", ale pokud se uvede kód napojení datagridu na tabulku, tak zobrazit jen 3 sloupce umím - zobrazení dat (sloupců)za tabulky "tabulka" v textboxech "txt1" ... "data1" - zobrazení obrázku z tabulky "tabulka" v pictureboxu "picturebox1" ... "pic1.jpg" a opačně, když do textboxů zadám nová data a přes pictureboxy zvolím obrázek, jak to uložit do databáze (tabulky) jako nový záznam? Prosím kódem, nikoliv "automaticky". Prosím, informace o tom, že jsem debil a že mám použít google oželím, nedělám posledních pár dní nic jiného, ale nenašel jsem nic opravdu funkčního. A v jednoduchosti je síla :-)) Děkuji za radu
|