Principy jednoduché databáze ve VB.NET 2010 express   otázka

VB.NET

Prosím o radu a ukázku kódu. Mám databázi xxx.accdb, kde je tabulka s asi 20 sloupci včetně binárních dat (obrázků).

Rád bych si nad ní udělal nějaké vizuální udělátko, které bude umět základní operace s daty - zobrazit, přidat, smazat, editovat.

Rád bych aby zobrazovací datagrid měl jen několik nejdůležitějších sloupců a zbytek se zobrazoval v textboxech a pictureboxech vedle. Jenže jak to mezi sebou prolinkovat?

Také bych se k databázi rád připojil kódem a ne automaticky (wizardem) jak to nabízí vb.net. Databáze bude umístěna ve stejném adresáři jako aplikace. Stejnými textboxy a pictureboxy se pak budou zadávat nová data, opět nevím jak to propojit.

Stačí mi ukázky kódů případně s popisem, myslím, že se zorientuju... Čili mi jde o:

- připojení k databázi "xxx.accdb"

- načtení dat z tabulky "tabulka"

- zobrazení 3 sloupců v datagridu "DG", ale pokud se uvede kód napojení datagridu na tabulku, tak zobrazit jen 3 sloupce umím

- zobrazení dat (sloupců)za tabulky "tabulka" v textboxech "txt1" ... "data1"

- zobrazení obrázku z tabulky "tabulka" v pictureboxu "picturebox1" ... "pic1.jpg"

a opačně, když do textboxů zadám nová data a přes pictureboxy zvolím obrázek, jak to uložit do databáze (tabulky) jako nový záznam? Prosím kódem, nikoliv "automaticky".

Prosím, informace o tom, že jsem debil a že mám použít google oželím, nedělám posledních pár dní nic jiného, ale nenašel jsem nic opravdu funkčního. A v jednoduchosti je síla :-))

Děkuji za radu

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Myslíte si, že zde někdo pracuje na zakáźku, ale zadarmo? Co budete dělat vy?

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji za radu... co jsem dlužen? přece jen těch pár slov, to si zaslouží honorář :-)

Naprosto zbytečná práce a nošení dříví do lesa. Použijte některý ze stovek již hotových a otestovaných nástrojů, například Microsoft SQL Server Management Studio Express. Server Explorer ve Visual Studiu, který má také dostačující funkčnost pro základní správu databáze umí spolupracovat i s jinými databázemi než SQL Server, pokud je pro ně nainstalován .NET/OLE DB/ODBC ovladač.

Pokiaľ ide len o to, aby sa dalo zobraziť/pridať/editovať/odstrániť záznam, tak to bude "nosenie dreva do lesa", ale niektorým ľuďom príde lepšie, ak je ten program na mieru pre konkrétnu databázu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

mě ze začátku pomohli tutoriály na mka-soft.com nebo tak nějak.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Za tohle moc děkuji, výborné tutoriály...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback