Zdravím, právě píšu svoji první aplikaci ve WPF (editor představení - je docela jedno jakého). V editoru využívám menu objektů, které umisťuji do představení. Toto menu je realizováno jako ListView, v kterém využívám DataTemplate pro nadefinování jeho ItemTemplate. DataTemplate vypadá takto (XAML):
<DataTemplate x:Key="xxx">
<StackPanel>
<Border>
<Grid>
<Image Source="{Binding ImageObject}" />
<TextBlock Text="{Binding NameObject}" />
</Grid> </Border> </StackPanel> </DataTemplate>
Zobrazovaná data v ListView jsem si vytvořil pomoci Sample data source - jedná se o kolekci dvojic {obrázek, text}. Zobrazení ListView proběhne plně podle mojich představ. Jak jsem již psal jedná se o editor. Proto jsem implementoval nad prvky ListView drag&drop funkcionalitu, kterou umisťuji vybrané prvky do 'pracovní oblasti'. A tady přichází můj problém... Koncept pro drag&drop dělám takto (C#):
ListViewItem selectedItem;
...
DragDrop.DoDragDrop( selectedItem, selectedItem.Content, DragDropEffect.Copy );
Pracovní oblast je zatím implementována také jako ListView. Ovšem v tomto ListView nechci zobrazovat prvky tak jak byly zobrazeny v menu (obrázek, text) - zde je postačující zobrazit např. pouze jen text. Přes veškerou snahu se mi nepodařilo přistoupit ke Contentu ListViewItem, abych mohl přistupovat přímo k textu, který ListViewItem obsahuje. Předem děkuji za pomoc, Kamil.
|