Kdybyste se na to, co jsem Vám poslal, podíval pořádně, věděl byste, že to jde. Když ošetříte tu událost DocumentCompleted, vytvoří se Vám handler podobný tomuto:
Sub WebBRowser1_DocumentCompleted(sender As Object, e As WebBrowserDocumentCompletedEventArgs) Handles WebBrowser1.DocumentCompleted
' Obsluha události
End Sub
Všimněte si, že handleru je předán parametr 'sender', což je ten WebBrowser a 'e', což je třída dědící EventArgs, která zapouzdřuje dodatečné informace k události. V tomto případě má veřejnou vlastnost zvanou Url, která je typu System.Uri. Tento typ se používá k zapouzdřední a validaci adresy v síti Internet. Co tedy můžeme zjisti, když nastane událost? Z Uri můžeme zjisti o adrese mnoho informací, například port, host, query, fragment atd. Nás zajímá host (pro http://www.seznam.cz/ je host "www . seznam . cz" bez mezer )
Sub WebBRowser1_DocumentCompleted(sender As Object, e As WebBrowserDocumentCompletedEventArgs) Handles WebBrowser1.DocumentCompleted
' Obsluha události
Dim host = e.Url.Host
If host = "www.seznam.cz" Then
MessageBox.Show("...")
' Případně MsgBox("...") pokud trváte na přežitcích z VB6
End If
End Sub
Kód může obsahovat malé chyby, netestoval jsem jej, ale měl byste být schopný jej opravit, pokud tam nějaké budou. Také si jej rozšiřte, aby odchytit i Host typu "seznam.cz" (bez www). EDIT: Všiml jsem si, že používáte verzi 2008. Zam myslím je nutné specifikovat ByVal u paramterů. Pokud máte tedy WebBrowser1_DocumentCompleted(sender As Object, e As ...) upravte to na "...(ByVal sender As Object, ByVal e As ...".
|