XNA 3D grafika + soubory .xnb   otázka

C#

Zdravím,

mám několik otázek týkající se XNA:

1) 3D grafika: Při vykreslení textury na jednu stěnu krychle se textura "resizne" velmi zvláštně. Pokud mám texturu, kde je horní polovina červená a dolní zelená, po potažení stěny je úplně nahoře červená barva zbarvena do zelena a naopak dole je zelená barva zbarvena do červena. Kdybych texturu obmotal okolo válce, bylo by to ok, ale takhle mi to nedává smysl. To samé platí pro levou a pravou stranu. A nijak to nesouvisí s texturami na sousedních stěnách. 3D grafikou se teprve začínám zabývat, tak mě za tento dotaz neukamenujte. Děkuji.

2) Soubory .xnb: Zajímalo by mě, jak se dají vytvářet tyto soubory bez kompilace (např. nějaký převod png --> xnb prográmek). Každý uživatel by si pak mohl nahrát vlastní obrázky či objekty bez nutnosti vlastnit XNA.

3) XNA 4.0: Vlastním XNA 3.1 a Visual Studio 2008, ale na instalaci XNA 4.0 je requirement Visual Studio 2010, což se mi nechce kupovat. Je možné XNA 4.0 nainstalovat např. na Visual Basic 2010 Express (pokud je to tedy freeware). Toto jsem si moc nezjišťoval, tak se omlouvám, pokud je to hloupý dotaz.

Předem děkuji za odpovědi.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

3) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

Podle všeho by mělo podporovat i Express verzi C#, nevím proč není zmíněna i Express verze Visual Basicu.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky za odpověď. V krátké době pravděpodobně nainstaluji tímto způsobem.

Jinak co se týká mé druhé otázky, jde mi především o to, vkládat obrázky (či jiné objekty) do programu bez nutnosti kompilace. Vzhledem k tomu, že XNA používá Content Pipeline, kde je vše převedeno na soubory typu .xnb, jsem hledal cestu přes tyto soubory. Ale jestli je jednodušší cesta, byl bych samozřejmě radši.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback