Jak na velký objem dat?   zodpovězená otázka

C#

Zdravím,

řeším problém ohledně načtení velkého textového souboru v C# (asi 2,1GB), kde mám uložené výsledky z měření. Výsledky z měření jsou v řádcích po 40-ti hodnotách. Těchto řádků v daném souboru je asi 1 920 000. Z tohoto souboru potřebuji vždy vybírat jen násobky předem určených řádků a zpětně zapsat do nového .txt souboru. Vím, že nějaké diskuze na toto téma byly, ale bohužel mi nevyhovovaly nebo nebyl zde ukázán kód pro zpracování. Proto se chci zeptat, jak mám takový soubor (hlavně) načíst a následně zpracovávat. P.Linhart psal něco o OLEDB/ODBC providerovi pro textové soubory, bohužel nevím jak to udělat. Předem díky za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Možností je několik, ale pravděpodobně se nevyhnete čtení po řádcích (skákat moc rozumně nejde, leda by řádky měly pevnou velikost).

Na to stačí obyčejný StreamReader - bude to asi to nejrychlejší, co jde. OLEDB/ODBC by se použít dalo taky, ale záleží, co přesně potřebujete.

Odzkoušeno. Děkuji za rychlou odpověď. Josef

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback