Také jsem si říkal, že by se to dalo vyřešit jiným návrhem, ale nic lepšího jsem nevymyslel... Zkusím to popsat na trochu zjednodušeném případě, než je ten můj, aby se dal problém lépe pochopit. Mám x odběratelů po celé ČR a každý odebírá x různých typů zboží.U každého odběratele je na každý typ zboží nastavena jiná marže (mám tedy sloupce ála "TypZbožíAMarže","TypZbožíBMarže" atd.., každé zboží ale chodí z jiné části republiky, takže pro "zboží A" může být doprava do Brna jiná než pro "zboží B" a zároveň může být cena za dopravu "zboží A" do Brna jiná, než do Prahy (mám tedy sloupce "TypZbožíADoprava", TypZbožíBDoprava" atd.. Věcí, které takto ovlivňují cenu je víc.. Když pak chci ukázat cenu, existují navíc různé typy (způsoby) výpočtů (podle odběrů v předchozím měsíci a další věcí). Typ výpočtu vkládám jako proměnou do procedury a těch typů není moc, takže není problém na ně použít CASE nebo IF. Problém je v tom, že v každém bloku CASE WHEN nebo IF, bych měl 15krát další CASE nebo IF, abych rozlišil jaké sloupce (TypZbožíADoprava nebo TypZbožíBDoprava; TypZbožíAMarže nebo TypZbožíZMarže....) pro výrobek typu A nebo typu B použít... Proto jsem myslel, že by mi ulehčilo práci, kdybych tam měl např ('TypZboží' + @TypZboží + 'Doprava') jako název sloupce. Díky za Váš čas a případné nápady na změnu návrhu
|