Program pro klávesovou zkratku přehození levého tlačítka myši za pravé   otázka

VB.NET

Zdravim pánové,

chtěl bych poprosit, jestli byste mi nemohli poradit jak napsat aplikaci, kterou budu mít po spuštění windows a při zmáčknutí nějaké klávesové zkratky se přehodí levé tlačítko myši za pravé a pak zase na opak.

Děkuji.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Prohit do můžete pomocí nastavení ve Windows. Je to Switch primary and secondary button v nastavení Mouse (Win7).

Spouštění po startu lze udělat několika způsoby. To ale jde nalézt na internetu snadno.

Obecně tento typ problému je specifický a pochybuji, že s ním bude mít někdo zkušenosti. Už jenom protože je toto pokročilé a nevidím v tom smysluplné využití.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji Vám za odpověď. Pokusím se to nějak vytvořit.

Vysvětlím k čemu to potřebuji - koupil jsem si Mouse Pen pro grafické návrhy, běží souběžně s myší. Ale levé tlačítko na peru je stisk pera do podložky což mi nevyhovuje, takže potřebuji tlačítka prohodit. A protože pracuji souběžně s myší tak stálé přenastavování není praktické.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, zapoměl jsem se přihlásit.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Na tomto webu naleznete článek o globálním odchytávání kláves, které můžete použít pro zachycení klávesové zkratky. Záměnu tlačítek myši pak provedete pomocí funkce Windows API:

Imports System.Runtime.InteropServices
Module Module1
  Sub Main()
    'Zaměnit první a druhé tlačítko
    SwapMouseButton(True)
    'Zrušit záměnu tlačítek
    SwapMouseButton(False)
  End Sub

<DllImport("user32.dll", EntryPoint:="SwapMouseButton")> _
  Public Function SwapMouseButton(<MarshalAsAttribute(UnmanagedType.Bool)> ByVal fSwap As Boolean) _
    As <MarshalAsAttribute(UnmanagedType.Bool)> Boolean
  End Function
End Module

Je třeba si uvědomit, že záměna tlačítek proběhne u všech připojených myš-kompatibilních zařízení.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Rozumím-li správně, nejde vám o programování, ale o nástroj k nastavení pera. Mám "pouťový" tablet, ale po instalaci z doprovodného malého CD mám možnost nastavovat i funkci tlačítka pera (má jen jedno).

Měl byste spíš měl hledat u výrobce.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V to jsem také doufal, ale bohužel já tuto možnost v softwaru od výrobce nemám. Moje pero má tlačítka 3.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback