Ale ani Vám nevím. Vždy když někdo s nějakým "ne až tak extrémně složitým" problémem příjde, tak si otevřu VB a zkouším, a hlavně, jako v tomto příkladu, koukám do seznamu funkcí, případně nápovědy. Je pravdou, že jsem po posledních pokusech s RTB šel podobnou cestou, jakou jste naznačil Vy, tedy kouknul jsem se dovnitř RTF formátu - měl jsem pro kolegu již téměř připravený postup jak nastavit zcela přesné odsazení (že by se do textu vkládal prázdný obrázek s 1 pixelovou výškou a délkou dle potřebného odsazení), i na tabulátor jsem se tenkrát díval, ale mé první pokusy s manipulací s ním skončily nezdarem, tak jsem se věnoval své linii s obrázkem. Jenomže pak přišel dotaz právě na ten tabulátor, tak jsem se na něj znovu kouknul, no a ejhel, když jsem poricházem u RTB intellisense, nemohl jsem si (přes svou neznalost angličtiny) nevšimnout příkazu, který se tabulátorem zabýval. No a po několika pokusech, kdy to nechodilo, jsem se zaměřil na to, že v názvu se objevuje "selection", což už bylo ke konečnému češení skutečně jenom kousek. No a touto metodou jsem přišel na převážnou většinu "rad" kterými tady na tomto fóru své kolegy častuju - tedy ne, že bych toho tolik věděl (vždyť jsem opravdu totální začátečník), ale podařilo se mi to někde nalézt, případně metodou pokus-omyl otestovat. Jenom pro pořádek- třeba RichTextBox jsem v životě ještě nepotřeboval, a než jsme se jím na těchto stránkách začali zabývat, ani jednou jsem ho neměl na Formu ještě plácnutý,:-) Jo a k tomu příkladu, nevím, jak je to možné, ale pokud si Váš kód upravím do podoby odpovídající schematu mého předchozího příspěvku:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
' a zkusíme si něco vypsat
Dim abc() As Integer = {100, 200, 300, 400, 600, 900, 1200}
Me.RichTextBox1.SelectAll()
Me.RichTextBox1.SelectionTabs = abc
'Me.RichTextBox1.Invalidate()
Me.RichTextBox1.Text = "1" & vbTab & "2" & vbTab & "3" & _
vbTab & "4" & vbTab & "5" & vbTab & "6" & vbTab & "7"
'Me.RichTextBox1.SelectAll()
'Me.RichTextBox1.SelectionTabs = abc
RichTextBox1.SaveFile("C:\Soubor.rtf", RichTextBoxStreamType.RichText)
End Sub
dostanu úplně stejný výsledek (v RichTextBoxu, v souboru i po otevření souboru v Wordpadu), jako při spuštění Vašeho kódu přímo bez úprav. Takže netuším, proč Vám to nefunguje. Pěkný den.
|