Instalace XNA 4.0   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den,

Mám Visual Studio 2010. Na Vašich stránkách v sekci tutoriálu o XNA Game Studio byly odkazy na stažení tohoto produktu. Jediný problém je, že tento seriál byl napsán v roce 2008 a nyní už existujou nové verze XNA. Tak jsem si na oficiální stránce Microsoftu stáhnul XNA fremwork 4.0. Nainstaloval jsem jej, ale když jsem zvolil File-New Project XNA nebylo k nalezení. Hry bych chtěl v tomto rozhraní programovat ve VB.NET. Další jazyky, které jsou potřeba k instalaci XNA, jako je C šarp, C++, mám staženo takže instalace proběhla bez sebemenších problémů. Můj problém tedy je: XNA není ve Visual Studiu k nalezení! Proto má prosím Vás někdo k tomuto problému řešení?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

V XNA 4.0 již není potřeba vlastních šablon, existuje oficiální podpora VB.NET. Nevím jak je tomu u plné verze VS, ale bohatě postačí Visual Studio 2010 EE for Windows Phone - umí kromě programování pro WP7 i XNA pro PC, XBox a WP7.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Dobře, ale neznáte náhodou odkaz na XNA který běží ve VB.NET ne v C#. Když jsem na oficiálních stránkách Microsoftu a chci stáhnout (odkaz byl i v tutoriále XNA na této stránce) Visual basic 2005 EE a Visual C# 2005, tak mi to stále nábízí nejnovější verze 2010. Chtěl bych hry tvořit v VB.NET a nepřeskakovat na C#. Možná tomu ješte moc nerozumím, ale jinak bych přešel na DirectX.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Jmenuje se to XNA 4.0 Refresh, nevím už kde sem to stáhl ale na 100% to existuje

Ve svém předchozím příspěvku jsem psal, že stačí stáhnout VS 2010 EE for Windows Phone 7, který obsahuje podporu XNA 4 a projekty pro PC, WP7 a XBox. I když jsem nepsal, že podporuje VB.NET, tak je to logické, když jej XNA 4.0 oficiálně podporují. Stáhněte VS 2010 EE for Windows Phone 7 a neotravujte s 3 roky starým tutoriálem.

PS: Za zmínku o VS 2005 bych nejraději (v dnešní době, skoro září 2011) vraždil :)

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

PS: Proč? Windows XP jsou daleko starší a používají se.

Někomu Express edice prostě nestačí a každé 2 roky kupovat nové verze VS, to může lézt do peněz.

No, pokud by šlo o plnou verzi, tak bych ani neceknul, ale z dotazu usuzuji, že jde o Express verze a nemyslím, že je dobré stahovat 6 let (či kolik) starou verzi, když tu máme 2010, ne? A k tomu XP: já to vidím tak, že je určitý rozdíl mezi operačním systémem a VS :) - ale jde spíš o to, že XP je ještě celkem "funkční :)" systém a některým uživatelům se nechce přecházet na W7, ať už z důvodů finančních, nebo "lenostních".

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Všem vám děkuji za odpověď.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback