Vlastní "IntelliSense"   otázka

VB.NET

Dobrý den všem,

předně bych Vám chtěl poděkovat za všechny rady v diskuzích i za články, díky nimž se mi podařilo konečně udělat program, který mi v práci šetří spoustu práce (a ve výsledku vlastně i první pořádný program).

Po pár dnech používání mě ale napadla ještě jedna věc, kterou bych chtěl implementovat - v tuto chvíli musím do X textboxů, comboboxů atd zadávat data, která se po kliknutí na button nějak zpracují a vrátí další hodnoty. Přesto, že díky používání tabulátoru to není zas až tak pomalé, myslím, že by stále mohlo být výrazně rychlejší, kdybych mohl všechny vstupní data "scriptovat." Z toho co jsem různě načetl na netu, by to pro mě neměl být problém (použít závorky a oddělovače atd a podle toho pak data přečíst). Zajímalo by mě ale, jestli máte někdo zkušenosti s automatickým doplňováním (nebo návrhem) jednotlivých slov např mezi čárkami nebo středníky, podobně jako to umí VS. Doufám, že moje otázka byla srozumitelná, a díky za případné odpovědi.

Jakub

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Záleží na tom, o jaký ovládací prvek se jedná. Většina ovládacích prvků založených na TextBoxu má vlastnosti AutoComplete*, což je takové velmi jednoduché IntelliSense. Pokud potřebujete komplexní řešení pro (Rich)TextBox jako je ve Visual Studiu, existuje opensource komponenta Scintilla.NET.

Dobrý den,

díky za odpověď.

AutoComplete v těch textboxech používám, ale doplňuje mi to pouze klasicky celé to pole (celý textbox), což je v pořádku.

Já mám tu představu, že bude jeden prvek (je jedno jestli textbox nebo něco jiného) místo x současných a já budu psát stejně jako když píšu kód ve VS nebo v MSSQLserveru - tzn. napíšu první slovo "příkazu" a už mě to nechá napsat pouze ty parametry (a jejich počet), které jsou pro daný příkaz možné. Zkrátka, abych to, co se pak z těch prvků poskládá, mohl napsat rovnou - ale to je asi na dlouhé lokte. O Scintille se tu už něco psalo, večer se na to podívám.

Díky

J

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback