Problem z odoslanim e-mailu   otázka

VB.NET

Ahoj!

Vedel by mi niekto poradit ohladom odoslania e-mailu pomocou VB.net?

Na odoslielanie pouzivam takyto kod.

Je to funkcia "System.Net.Mail"

Dim Mail As New MailMessage
        Mail.Subject = "test email"
        Mail.To.Add("[email protected]")
        Mail.From = New MailAddress("[email protected]")
        Mail.Body = "xxxxxxxx"

Dim SMTP As New SmtpClient("smtp.gmail.com")
        SMTP.EnableSsl = True
        SMTP.Credentials = New System.Net.NetworkCredential("user", "pass")
        SMTP.Port = "587"
        SMTP.Send(Mail)

E-mail mi odosle vpohode pride za par sekund. Ale mam jeden problem. Chcel by som to osetrit hlaskou ked neni mozne e-mail dorucit len neviem najst na nete ten spravny syntax na to. Lebo ked

odpojim docasne internet a dam odoslat e-mail tak je samozrejme ze tu postu neodosle a program mi spadne. Skusal som hladat nieco taketo "Delivery receipt" a "Read receipt" avsak pre funkciu "System.Net.Mail" sa mi nic nedari najst. Mohli by ste mi prosim niekto poradit? Aj s ukazkou kodu. Potreboval by som tam aj nieco take ze ked odosle vypise hlasku "uspesne odoslane" a ked neodosle tak da napr. "dorucenie zlyhalo" Som zaciatocnik takze budem vdacny za kazku odpoved.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Metodu Send uzavřít do bloku Try...Catch a očekávat vyjímku SmtpException, která nastává v momentě selhání odesílání (např. pro nedostupný server SMTP).

Nemáte náhodnou někdo nějaký pěkný odkaz na článek o Try...Catch, tady (tuším) nic takového není.. Díky

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

To je naprostý základ v programování, bez kterého se nemůže obejít ani totální začátečník. Kromě toho je to tak primitivní, že ani není co na tom vysvětlovat.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Google vraví: http://www.homeandlearn.co.uk/net/nets5p... . Po anglicky snáď už viete.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback