Zdravín Vás. Skúšam prácu z databázou a na PC mi ide všetko OK, načítava a zapisuje v pohode. No ak to dám na server, načíta ju síce bez problémov no nedá sa mi do databázy zapisovať. Neviem či je chyba u mňa niekde v zadaní. Server mi síce chybové hlášky nepíše, no viem, že hodí chybu pri prevedení príkazu sqlCommand.ExecuteScalar(). Niečo som čítal o rôznom zadaní parametrov v connectionStrings na serveri a na localhoste. Databázu mám povolenú aj na zapisovanie a čítanie všetkým užívateľom. Web.config:
<appSettings>
<add key= "DatabazaWebPristupZKodu" value="Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\WebPristupZKodu.mdf;Trusted_Connection=yes;" />
</appSettings>
<connectionStrings>
<add name="ConnectionString" connectionString="Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\WebPristupZKodu.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True" providerName="System.Data.SqlClient" />
</connectionStrings>
Týmto spôsobom pristupujem k databáze.
Dim ConnectionString As String = System.Configuration.ConfigurationSettings.AppSettings("DatabazaWebPristupZKodu")
Dim sqlConnection As New SqlConnection(ConnectionString) ' inicializácia objektu napojenia na databázu
Dim sqlCommand As New SqlCommand("INSERT DownloadSutschan (NazovDown, CasDown, IpAdresaDown) VALUES ('Skúšobné uloženie', GETDATE(), '" & Request.UserHostAddress & "')", sqlConnection)
Dim a As Byte = 0
sqlConnection.Open() ' pomocou dát z ConnectionStringu spojenie otevorí
sqlCommand.ExecuteScalar() ' prevedenie príkazu
sqlConnection.Close() ' zavretie
Vopred ďakujem za pomoc.
|