Problém s kódem   otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím, řeším takový zvláštní problém. Mám hotový program, kompletně funkční a teď mu dodělávám Design. Vše mi chodilo, ale najednou mi odmítá příkaz Textbox1.Text vypsat hodnotu, kterou mu zadám. Divné je to, že když porovnám kód se zálohou, tak je naprosto stejný. Neví náhodou někdo v čem by mohl být problém???

Poznámka: S kódem jsem nehýbal!!!!

Díky za odpovědi....

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, zapomněl jsem se přihlásit:-)

Co to hlásí za chybu při překladu? Nebo za vyjímku při běhu?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Právě že nic. Spustí se to všechno bez problému, ale neudělá to nic.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

V tom případě je to sémantická chyba, kterou za vás nikdo nevyřeší.

Zjistil jsem, že při přesunu dat z jednoho formuláře do druhého se mi data ztratí, kde netuším. Divné je to, že před úpravou designu (což spočívá pouze v přidání podkladového obrázku) vše chodilo jak mělo.

Je nějaká možnost, že se zakáže zápis do TextBoxu nebo Labelu??? Protože hodnoty, které se mají zobrazit existují, ale nevypíší se do komponenty...

Máte Enabled = True?

A co nastavení vykreslování? Nesnažíte se nějakým nevhodným způsobem upravit komponenty k obrazu svému? Bez kódu vám ale neřeknu kde je chyba.

S vykreslováním asi problem nebude, protože každej podklad přidávám formuláři v jeho vlastnostech (BackgroundImage), takže do kódu nelezu.

A kdybych sem měl dát ukázku kódu, tak bych sem mohl rovnou uploadnout celý projekt:-) Tu chybu totiž hledám ve 3 formulářích, který se vztahujou právě na tu hodnotu, která mi mizí.

Všechno Enabled = True..... Tam už jsem problem hledal.

V horním menu okna Visual Basic klikněte na Window a po rozbalení menu na Reset Window Layout.

Nepomůže-li to, klikněte na TOOLS ---> SETINGS ---> Reset

No to snad nemyslíte vážně! To první se týká rozložení oken ve Visual Studiu, to druhé obnovení výchozích nastavení Visual Studia. Ani jedno nemá nic společného s projektem.

Napadla mě jedna věc, jde ve Visual Studiu udělat něco jako TrackLog, do kterého by se zapisovaly všechny úkony, které se provedly při běhu aplikace???? Možná by mi to pomohlo najít, co mi maže nebo někam posílá hodnoty a tak. Kdyby to šlo tak by se mi asi problém vyřešil.

Proveďte prosím:

Textbox1.text = now.tostring

msgbox Textbox1.text

Výsledek nahlašte. (datum je viditelný v textbox, datum je správně zobrazen v msgbox, ...)

všechno OK, zobrazilo se stejně

Pak máte problém v kódu kde natavujete text, například je již text zničen. doporučuji nastavit watch na kontrolovaný string a krokovat.

Odkrokoval jsem celý 3 formuláře a nenašel jsem nic, takže jsem otevřel zálohu, která funguje a udělal jsem jí již zmiňovaný design. Myslel jsem si, že tu chybu vyřeším, ale asi jsem až příliž velký začátečník.

Díky všem za pomoc

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback