Zobrazení dialogu po spuštění programu   otázka

VB.NET, WinForms

Dobrý večer, chci do své aplikace přidat dialog pro zadání přihlašovacího jména a hesla, po zadaní by se měl spustit formulár (form1).

Napsal jsem kód na začátek události form1 pro zobrazení dialogu hned na začátku programu

Dim dlg As New Dialog2()
        dlg.ShowDialog()

Potom jsem do kódu dialogu napsal

Dim form As New Form1()
        If TextBox1.Text = "ucetnictvi" And TextBox2.Text = "haroge" Then
            Timer1.Enabled = False
            MsgBox("Správné jméno a heslo")
            form.ShowDialog()

Jenomže tímto se při správném zadání jména a heslo spustí form1, ale v kódu form1 je napsáno, po spuštění zobrazit dialog, takže se spustí dialog a ne formulář. Program takhle pořád dokola spouští dialog.

Poraďte mi prosím jak to mám udělat, aby se po správném zadání jména a hesla zobrazil formulář s mou aplikací. Nenapadá mě jak bych to měl udělat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Na co je tam ten Timer? Přihlašovací formulář zobrazovat nejlépe v události Application.Startup, tam se zároveň bude kontrolovat, zda jsou přihlašovací údaje správné a jesliže ne, aplikace se ukončí nebo se přihlašovací formulář zobrazí znovu. Mechanizmus ověřování přihlašovacích údajů nemá co dělat v přihlašovacím formuláři, to je jen ovládací prvek pro zadávání dat.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Jak zobrazím událost Application.Startup?

Timer je tam aby se po 30 sekundách vypnul ten formulář pokud se nezadá heslo.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback