Error   otázka

VB.NET

Dobrý den, jsem začátečník ve vb.net a snažím se udělat jednoduchý chat přes FTP. Mám tam thread který má každou sekundu aktualizovat RichTextBox s textem, který to bere z FTP serveru. Můj problém je ten, že po pár minutách dostanu tuhle chybu:

WebException unhandled:

The remote server returned an error: 227 Entering Passive Mode (66,96,212,86,181,230)

Mohl by mi někdo pomoct s tím, jak to opravit?

Díky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejdříve bych poznamenal, že vytvářet chat pomocí FTP protokolu je naprostá hovadina. FTP protokol slouží k přenosu souborů a na cokoliv jiného je nevhodný. Doporučoval bych použít UDP protokol nebo něco na vyšší úrovni (WCF, System.Net.PeerToPeer).

Co se týče chyby, mohla by být způsobena tím, že server FTP nepodporuje pasivní režim přenosu, pouze aktivní. Rozdíl je v tom, že u aktivního režimu narozdíl od pasivního navazuje datové spojení sám FTP server, ne klient. Jaký režim FTP server podporuje musíte konzultovat s jeho správcem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback