Chyba při přemístění projektu na jiné PC   zodpovězená otázka

C#, VB.NET

Dobrý den,

Při zkopírování projektu ve VB 2005 na jiný počítač mi po pokusu o spuštění programu Error list napsal tuto chybu:

Unable to find manifest signing certificate in the certificate store. Po hledání na internetu jsem na jednom foru

zjistil, že mám otevřít soubor *.vbproj a v něm ručně smazat řádky:

<manifestcertificatethumbprint>...</manifestcertificatethumbprint> 
<manifestkeyfile>...</manifestkeyfile> 
<generatemanifests>...</generatemanifests> 
<signmanifests>...</signmanifests>

Tento postup pomohl, proto ho sem uvádím, kdyby to někdo potřeboval.

Rád bych se ale zeptal někoho zkušenějšího, co vlastně chyba s certifikátem znamená

a jestli vůbec takovýto ruční zásah je vhodný.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Smazat to ručně z .vbproj byla totální hovadina. Projekt byl podepsán pomocí Authenticode a samozřejmě certifikát se nachází pouze na tom jednom počítači. Exportujte si certifikát do souboru a importujte všude kde ten projekt budete chtít upravovat. Nebo můžete použít Delay sign only.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Děkuji, myslel jsem si že to bude něco jako totální hovadina. Vůbec jsem netušil že se na projekt generují nějaké certifikáty. Zdá se, že nastavení je v záložce Signing ve vlastnostech projektu. Zajímavé je že standardně je při založení projektu podepisování vypnuté a já jsem si jistý že jsem nic takového nezapínal.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ano, podepisování je ve výchozím stavu vypnuté (jak by také Visual Studio vědělo, čím se má podepisovat) a rozhodně nedoporučuji ho vypínat. Podepsaná assembly (ať už jednoduše pomocí .snk nebo pomocí authenticode s certifikátem) má řadu výhod.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback