Mám otázku zda a jak lze udělat dll knihovnu z podprogramů napsaných ve VB pro EXCEL a ty pak volat z programu, který bude napsán ve VB5. Není problém je přidat přímo do kódu, ale s knihovnou bych výpočet programu zrychlil. Předpokládám, že novější verze VB nebo .NET by tuto možnost mohly mít. Děkuji předem za odpověď. ******************** nový příspěvek z 22.5.2013 ********* Přidat podprogramy ve zdrojové formě nebyl problém. Mám nyní jiný, související. Potřebuji vytvořit standartní .dll z těchto odladěných podprogramů napsaných ve VB5. Jedná se asi o 3500 řádek, ne zcela triviálních. Uvádíte, že "Vytvořit knihovnu a nalinkovat ji uměl snad už VB 1..." . Bohužel se mi to nepodařilo. Jediný postup, který jsem objevil, je na http://oreilly.com/pub/a/windows/2005/04... Ten mi přijde dost komplikovaný (obálka přes linker a kompilátor) a navíc mám jen VB5. Přepisovat vše do Delphi a pak vytvořit .dll mi přijde pro jednou zbytečně pracné. Tak jsem se chtěl zeptat, zda neexistuje jednodušší způsob (stačí link) nebo zda nějaké novější platformy VB, které MS uvolnil, neobsahují přímou tvorbu dll.
|