Konkrétně ve když ve VB v poslední verzi VS napíšete lambda funkci, která má více než 5 řádků a je v ní nějaký compile error, tak dokud jej neopravíte, po napsání každého znaku se VS tak na 1 sekundu zamyslí. IntelliSense ve VB taky nenabízí úplně nejlogičtější varianty - měl jsem enum Token a proměnnou currentToken, a když jsem chtěl napsat Token.End, tak po zmáčknutí tečky VB dosadil currentToken (ať jsem psal velké nebo malé t). A takových věcí tam bylo asi 10. V C# ani jedno z toho nedělá. Nebo další nelogičnost - když napíšu název třídy z frameworku, ale nemám Import, tak musím přejet kurzorem na další řádek a vrátit se zpátky, aby bylo možné zmáčknout Ctrl-tečka a import si nechat vygenerovat. V C# se ten malý čuplík objeví hned jak ten název třídy napíšete. Je to drobnost, ale tohle používám asi tak 500x denně. With v C# není, ale to se dá nahradit proměnnou a je to dokonce o řádek kratší (i když ne tak přehledné):
With něco.něco.něco
.a = 15
.b = 7
End With
vs
var c = něco.něco.něco
c.a = 15
c.b = 7
Ano, VB má pár drobností, které C# nemá, ale bez nich se dalo žít lépe, než bez těch drobností, co má C# a VB ne. S poslední verzí VS se to sice dost srovnalo, ale yield return používám tak jednou týdně a ve VB není.
|