Tak měl jsem pravdu, víte o tom prd. To, že SL obsahuje komponentu MediaElement, která umí přehrát video a zvuk, a že z WPFka přebral část stylů a animací, neznamená, že je primárně určen na multimédia. S business aplikacemi se tam počítá (je tam propracovaný databinding, je tam velmi robustní DataGrid, podporuje to WCF RIA Services, validace formulářových prvků, Data Annotations, což jsou všechno věci, které s multimédii nesouvisí, zato na business aplikace jsou jako dělané). Hlavní myšlenka webových aplikací sice je, že to chodí na každém prohlížeči, ale to je zbožné přání a ne realita (a jak už jsem psal dřív, HTML5 to nezlepší, ba právě naopak). Reálně se každá stránka v každém prohlížeči chová jinak a aby se cokoliv složitějšího v HTML/CSS dalo rozumně udělat a jakž takž to chodilo ve všech prohlížečích, musíte v každé stránce spustit tunu javascriptu (např. jQuery), která částečně smaže rozdíly mezi prohlížeči. Ano, SL nefunguje na pár platformách, které dohromady stejně používá jen pár lidí, proto se nepoužívá na webech pro veřejnost. Ale ve firmách, kde mají všichni stejný hardware a prohlížeč vynucený firemní politikou, to problém není. Pár informačních systémů v Silverlightu jsem už viděl a oproti HTML/CSS splácaninám se daleko lépe ovládaly. Přebírá to výhody webových aplikací (snadné nasazení nové verze aplikace) i výhody desktopových (lepší formulářové prvky, bezproblémové ovládání klávesnicí).
|