Opačny krok ako split   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den!

Mohol by mi niekto poradiť prosím aky je opačny krok pre split? Rozumiem tomu ako reťazec rozobrat ale iny by som zase potreboval spojiť napriklad budem mať 10 hodnot v listboxe a potreboval by som ho spojiť do reťazca "1,2,3,4,5,6,7,8,9,0" a pridať ho do dalšieho listboxu, koli tvorbe a vyhodnocovaniu potrebujem presne tento postup s dvoma listboxami. Všetko je mi jasne len potrebuješm vedieť čo použiť nie je nutne popísať cely proces :) Dakujem za rady

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

String.Join

Diky!

Fajn uznavam som blby a nestači mi to :(. Možete mi napísať nejaky vzor lebo google vygoogli sice ale nejako to neviem dť dokopy.

Dakujem

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět
Public Shared Sub Main()
      Dim val As [String]() =  {"apple", "orange", "grape", "pear"}
      Dim sep As [String] = ", "
      Dim result As [String]

Console.WriteLine("sep = '{0}'", sep)
      Console.WriteLine("val() = {{'{0}' '{1}' '{2}' '{3}'}}", val(0), val(1), val(2), val(3))
      result = [String].Join(sep, val, 1, 2)
      Console.WriteLine("String.Join(sep, val, 1, 2) = '{0}'", result)
   End Sub 'Main

našiel som toto jak dostanem to čo je vstup do textboxu? diky

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Pokud máš spojit dva řetězce, tak se dá použít standardní + operátor (což dělá vlastně jen volání String.Join metody. Pro více řetězců bych použil raději StringBuilder.

EDIT: Tak koukám, že jsem se spletl, takže určitě použij join :)

String.Join podle mě bude vnitřně používat StringBuilder, tedy pokud autoři té funkce nebyli totálně vymaštění, což předpokládám, že nebyli.

možete zasvetiť aj neinteligenta ako spojí text z textbox1 + textbox2 + textbox3 do jedneho konecneho textbox4

Diky :)

Skoro, používá nějaký unmanaged UnSafeCharBuffer.

Samozřejmě že nemáte pravdu, nevíte o tom nic. + není nahrazeno metodou Join ale operátorem &, který je určen pro String. StringBuilder je rychlejší než Join, ale není určen k tomu co Join.

až tak blby nie som a v tom mate pravdu že neviem o tom nič... a to plus je tam len preto že som chcel popisať vzorovu situaciu a naznačiť že chcem zlučiť texty z tych textboxov... :) diky

Všimněte si, že to není reakce na váš příspěvek. Pokud chcete sloučit texty z více TextBoxů a neděláte to v cyklu, nebo jinak náročně, použijte normálně vlastnost Text a operátor &

Přesně jak řekl pan Linhart.

Dim vysledek As String
vysledek = TextBox1.Text & TextBox2.Text & TextBox3.Text

Dokonaly v jednoduchosti je sila.

Diky moc za Pomoc!!!!!!

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback