informace z netu   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravim.

Snažím se udělat menší aplikaci co mi bude zobrazovat informace o herních serverech

viz. třeba zde http://www.gametracker.com/server_info/2...:27096/

a potřebuji vypsat do textboxu všechny jména hráčů co právě hrají.

Přemýšlel jsem že bych to udělal přes zdrojový kód ale nevím jak přesně na to.. asi tak že stahnu zdrojak jakoo txt a v tom budu hledat ale to se mi zdá složitý.

A také jsem slyšel že by program dokázal přímo ze serveru číst informace nevíte jak ??

Díky za odpovědi :)

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Když běží server, tak je možné se k němu připojit a posílat RCON příkazy. Například na CodeProjectu je ukázka jak to udělat a možná když se budeš snažit, tak najdeš už hotové knihovny.

http://www.codeproject.com/KB/game/csRco...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

a šlo by to udělat bez RCONu ? kdyby byl schovanej někde v programu tak by hrozilo že ho někdo získá a zneužije....

No, pak se dá dělat přesně to, co dělá herní klient, serveru poslat přesnou zprávu a parsovat odpověď.

Našel jsem sample v php, docela přehledný, napsat to v C# by neměl být zas takový oříšek :)

http://www.gameserver.dk/cs/csstatus.php

Dělám spíš v basicu než v C# ale i tak jsem z toho odkaz moc nepobral.. :(

Hledém právě to poslat otázku a parsovat odpověď a za boha nemužu nic najit.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Následující zpráva poslaná serveru by měla v odpovědi obsahovat informace o serveru (hraná mapa, počet hráčů apod.)

"\xFF\xFF\xFF\xFFinfo\x00"

Tohle všechno se dá vyčíst z toho co jsem odkazoval.

No šak jasný, ale jak to napsat pro VB 2010 nejsem v tom zas takej borec

ještě mě napadl takoa věc ale je to trochu prasarna..

že si program stahne zdrojak z gametrackeru upravi ho tak aby mu zustali informace ktere potrebuje a pak si ten kod otevre v webbrowseru

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Podívej se, jak se pracuje se socketama, to je co se v tom php kódu dělá.

A nebylo by nejlepší udelat v te aplikaci webprohližeč neboli spiše okno a na webu serveru udelat jen stranky ktere by to zobrazily v te velikosti okna ? jmena hracu status online muzez na kazdou vec udelat new stranku a pak at si jen překlikne a to by se mu ta stranka zobezila v te aplikaci a nemusis nikde do aplikace davat přistup :)

proste do aplikace udelat okno

Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.WebBrowserDocumentCompletedEventArgs)

A pak jen přikaz ktery ti zmeni jen obsah po stisku kazdeho tlačitka

no jde mi hlavně o to aby mi server vypsal jmena hráčů atd info

tak bud ze pošlu otázku přímo serveru a čekám odpověď (což nevim jak se děla)

nebo pujdu na stranky gametrackeru kterej už je na server připojenej a z nich budu čerpat info

nechci to dělat práve tak ze bych musel ještě spravovat stranky tak jsem přemejšlel z gametrackeru stahnout zdrojak a program si ho prekope podle sveho(odrizne reklamy a nepotřebne info) udela vlastni html stránku a pak si ji zobrazi v webrowseru.. jako napadlo mě udělat to ze to rovnou bude zobrazovat gametracker ale to právě že nechci

To si ako myslíte, že je jednoduchšie upravovať html kód ako poslať na server zopár príkazov?Keby to server poskytoval ako .xml a .xslt(pre prehliadač, aby z toho bol html kód), tak stačí stiahnúť neupravený .xml súbor a ten sa dá ľahko parsovať.Ale html parser?A keď to aj náhodou spravíte, tak na serveri zmenia layout stránky a môžte začať od znova....

Skúste trochu hľadať a nájdete návod, ako poslať na server dáta a získať odpoveď a aj zoznam príkazov a odpovedí daného serveru.Prenos pomocou TCP je aj tu na vbnet.cz v sekcii Sítě.

na webu je akorat prace se strankami ale me jde o herni server ! ze ktereho mam tahat informace

Podívej se jak se pracuje se Socketama pod .NET. A pak jediné co uděláš je, že se připojíš na IP a port herního serveru a pošleš tu zprávu co jsem tu psal výše. A server ti vrátí informace, které zpracuješ a zobrazíš.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback