Chtěl bych poprosit o radu. Nedaří se mě nastavit práva tak, aby fungovala spolupráce ASP a Excelu. Používám Microsoft.Office.Interop.Excel. Stránka po stisku tlačítka vytáhne data z SQL databáze a uloží je do Excelu, který nabídne ke stažení. Při debugu mi vše funguje ok, ale pokud stránky vystavím prostřednictvím IIS, zobrazí prohlížeč chybu: Server Error in '/' Application. Retrieving the COM class factory for component with CLSID {00024500-0000-0000-C000-000000000046} failed due to the following error: 80070005. Nastavoval jsem práva snad všude. Účtům „Network_service“, „local_service“, „IUSR_pocitac“, „IUSR“ jsem nastavil všechna práva v dcomcnfg -> component service -> computers -> My computer -> DCOM Config -> Microsoft Excel application -> Properties -> Security -> Lauch ... a Access. V „tento počítač“ -> proprties -> security dostali full control. Zvlášť ještě plný přístup na C:\WEB - tam se nachází aplikace a na C:\ inetpub. Jediné, co pomohlo, bylo připsání do web.config: <identity impersonate="true" userName="usr_XXX" password="XXXX"/> <authentication mode="Windows"/> Kdy usr_XXX je administrátor. Přiznám se, že se mi nechce nechávat ve web.config uložené administrátorské heslo a myslím si, že to musí jít vyřešit nějak elegantněji. Není rozdíl, zda se připojuji z prohlížeče lokálně (pod lokálním adm. účtem), nebo z jiného PC pod běžným doménovým uživatelem. Nevěděl by prosím někdo, jak nastavit práva? Předem velice děkuji za jakoukoliv odpověď.
|