Datagridview - šířka sloupce   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím.

Ve VB2005 EE používám Datagridview napojenou na data. Jelikož se v téže mřížce zobrazují pokaždé jiné sloupce (AutoGenerateColumns=True), používám automatické přizpůsobování šířky jednotlivých sloupců (AutoSizeColumnsMode=AllCells). Všechno je perfektní, akorát bych potřeboal aby se mi v tomto režimu nepřidávala k šířce sloupců šířka, potřebná pro tzv. glyph, tedy šipku, která znázorňuje způsob setřídění mřížky podle daného sloupce. Často totiž potřebuju zobrazit hodně úzkých sloupečků, kde mám jedno písmenko jako nadpis sloupce a hodnoty jsou též jednociferné. Každý sloupec mi ale bohužel naroste automaticky o další prostor zhruba pro tři znaky díky šipce, kterou nepotřebuju. Pozor klepnutím na hlavičku sloupce třídit chci, ale šipka mě nezajímá.

Díky za případnou radu

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nejjednodušší bude vždy k šířce připočíst nějakou odhadovanou hodnotu šířky obrázku, odhadem 16 pixelů.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

V případě, že mám nastaveno AutoSizeColumnMode na něco jiného než "None", tak to už na ruční nastavení šířky sloupce nereaguje (což je vlastně dobře). Teď jsem zkusil nastavit AutoSizeColumnMode=AllCellsExceptHeader a v kombinaci s vhodným Paddingem v DefaultCellStyle u běžných buněk mřížky to bude přesně to, co potřebuji, protože šířka sloupce se už bude automaticky nastavovat bez ohledu na šířku hlavičky sloupce, což mi v tomto případě vyhovuje.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback