Rychlé naplnění dvojrozměrného pole   zodpovězená otázka

VB.NET

Mám dotaz potřebuji hned v deklaraci pole ho naplnit asi 45 slovy po 9 sloupcích a v 5 řádcích. Jak naplnit jednorozměrné pole je jednoduché klasicky jak to bylo v serialu:

dim pole() as string = {"jedno", "druhe", "treti", "ctvrte"}

to je mi jasné. Chápu taky jak vytvořit dvojrozměrné pole, jak do něj vkládat hodnoty, ale přes cyklus For je to zbytečné protože hodnoty jsou neměnné.

Teď to mám udělaný do 5 polí po 9 sloupcích a pak to musím v událostech rozeznat pomocí If. Funguje mi to, ale přijde mi to složité, a tak prosím o pomoc.

Díky za pomoc, Tonda

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Zdravim, já osobně bych si do Resources vložil textovej soubor, kterej by obsahoval všechny slova, který by byly oddělené např. středníkem(;). Pak v programu bych si do pole stringů načetl všechny jednotlivý slova z toho texťáku ( pomocí příkazu Split(;) ) a za pomoci cyklu For naplnil do pole všechny slova, viz. nějak takto:

Public Class Form1

Dim pole(4, 8) As String

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Dim text As String = My.Resources.textak
        Dim slova() As String = text.Split(";")

Dim aktualni As Integer = 0

For i As Integer = 0 To 4
            For k As Integer = 0 To 8
                pole(i, k) = slova(aktualni)
                aktualni += 1
            Next
        Next

End Sub

End Class

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zbytečně složité, jestli si dobře vzpomínám, pak syntaxe pro inline vícerozměrné pole je tato:

Dim values(,) As Integer = { _
    {1, 2, 3}, _
    {4, 5, 6} _
}
nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Díky moc něco podobného jsem zkoušel, ale nešlo mi to. Asi je potřeba to rozepsat na ty řádky že? Ja to před tím měl v jednom řádku a oddělené čárkou, tak asi proto mi to nešlo.

Díky za pomoc

No ono to nemusí být na řádky. Ale asi jste měl drobnou synt. chybu. Nenapsal jste třeba toto?

Dim vls(,) As String = {"1","2"},{"11", "21"}

Pokud ano tak to máte špatně jelikož to musí být celé ještě uzavřeno do svorek:

Dim vls(,) As String = {{"1","2"},{"11", "21"}}

Ondryáš Ondřej

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Přesně to jsem napsal:-) Už vím jak na to. Když jsem to psal tak mě vubec nenapadlo, že se to celé musí ještě uzavřít do samotné závorky.

Jasně že by to šlo i takto, prvně mě to taky napadlo, ale přijde mi zbytečné hrnout do programu další položky když to můžu nadeklarovat rovnou při spuštění.

Díky za odpověď

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback