SQL nebo XML   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den, teprve s VB 2008 začínám a hledám různá řešení pro můj program. Právě teď jsem se zasekl na cestě dat do programu. Jako první mě napadlo SQL protože systém SQL jsem schopnjý pomocí jazyka PHP bezproblémově ovládnout a s daty pracovat. Bohužel v VB to tak jednoduché není. Další možnost byla použití XML souboru. Obě tyto metody spolňují to co očekávám a jsou pro danou věc velmi vhodné. Bohužel pro mě je to jako španělská vesnice. Potřebuje dostat data z alespoň jednoho z těchto zdrojů do VB aplikace a ty následně zpracovávat. Tabulka pro SQL by obsahovala ID|Název|Data|Image a popřípadě XML

<seznam>

<id>

<nazev>

</nazev>

<data>

</data>

<image>

</image>

</id>

</seznam>

Předpokáládám že je to struktura ještě jednoduchá. Bude se zpracovávat pouze jeden soubor nebo SQL tabulka.

Takže sháním někoho kdo má zkušenosti buď to s SQL nebo XML na konzultaci problému Dělám to pro radost tak snad se tu nějací ochotní lidé najdou. Díky moc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Záleží na tom, kolik těch dat bude. Pokud jich bude víc než dejme tomu 10 MB, jednoznačně použít SQL Server Express nebo Compact.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Dat moc nebude max 300 polozek. V php bych si s těmy daty poradil . Server mam uz MySQL a pracuji s ním přez PHP. Jenomže to potřebuji propojit také s VB.

Tak už sem to nakonec zvádl. Pojdu přez XML :) Sem si znova přečetl pár návodů a je to OK :) Ale díky moc :)

Tak ale jestli už používáte MySQL, tak není problém s ním pracovat z VB.NET. Stačí nainstalovat a potom redistribuovat MySQL Connector/Net.

Ano tam jsem se během dneška také dostal, jenže mi nechtělo chodit víc než ověření připojení do DB tak jsem to vzdal. XML naštěstí vyřešilo mé problémy. Inspiroval jsem se článkem z tohoto webu http://www.vbnet.cz/clanek--80-prace_s_x...

a výslený funkční kúd je zde:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        doc.Load("data.xml")
        For Each n As Xml.XmlNode In doc.SelectNodes("/seznam/polozka")
            ListBox1.Items.Add(" " & n.Attributes("nazev").Value)

Label1.Text = My.Settings.mov_nm

Next

End Sub

Private Sub ListBox1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ListBox1.SelectedIndexChanged
        With doc.SelectNodes("seznam/polozka")(ListBox1.SelectedIndex)
            Label1.Text = .SelectSingleNode("nazev").InnerText
            My.Settings.mov_dir = " " & .SelectSingleNode("data").InnerText
            My.Settings.mov_nm = .SelectSingleNode("nazev").InnerText
        End With

Takže bych označil za vyřešené. Děkuji.

Příště si, prosím, odpusťte "pomooooooc" a smajlíky v názvu tématu.

Za to se omlouvám ani jsem si to neuvědomil.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback