Potlačení vyběru textu v RichTextBoxu   zodpovězená otázka

WinForms

Dobrý den,

ve své desktop aplikaci zobrazuji formátované textové informace v objektu RichTextBox.

Chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaká jednoduchá možnost, jak interaktivně znemožnit výběr (označení) textu uvnitř tohoto objektu. Rád bych přitom zachoval možnost scrollování textu kolečkem myši.

Hledal jsem na Internetu a jediné, co jsem našel bylo buď změna fokusu v údálosti Enter na jiný prvek (což ovšem znemožní použít kolečko myši pro rolování textu), nebo programová změna (nulování) vlastnosti SelectionLength v událostech MouseMove případně SelectionChanged.

Druhá možnost sice funguje, nicméně při tažení myši se současně stisknutým levým tlačítkem myši dochází k problikávání způsobenému novým nastavením SelectionLegth při tažení myši a jeho následném programovém nulování.

Můžete prosím poradit, jak jednoduše znemožnit označování textu v RTB a přitom ponechat funkční scrolování?

Děkuji mnohokrát.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Toto nejde už z podstaty fungování TextBoxu.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji Vám za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback