Děkuji za ochotu, ale já mám problém právě v tom .jpg a právě proto, že on průhlednost nepodporuje. Dostal jsem se k tomu, když jsem tady pro kolegu řešil nějaké filtry na obrázky, a asi nejpoužívanější(obecný) zdroj obrázků je právě to .jpg. V aplikaci, kterou s pomocí znalostí nabytých na Vašem vebu tvořím, tak problém nemám - pokud načtu jakýkoliv obrázek, tedy i .jpg do bitmapy, můžu na něj aplikovat filtr pomocí transformační matice bez problémů - tam i ta transparentnost funguje. Jenomže v tom, co náš mladý kolega potřeboval, (různý stupeň transparentnosti v různých místech obrázku) jsem si nebyl schopen pomoci žádnou transformační maticí (natolik to ještě neznám) a jediný způsob, který mne napadl bylo nastavování pixelu po pixelu. No a tady jsem právě narazil na ten problém, kdy bych potřeboval načíst libovolný obrázek (včetně těch jpg-ček) a potom (nebo před tím) bitmapě změnit formát nebo s daným obsahem přetransformovat do formátu včetně Alpha kanálu, abych s ním poté mohl pracovat a nastavovat ho. Pokud jsem si založil bitmapu s potřebným formátem ARGB a následně do něj načetl jpg-čko, formát se mi (celkem logicky) přemázl zpátky na RGB. V příkladu pro kolegu jsem to nějak obešel (definoval jsem si na založené bitmapě s formátem ARGB prvek "graphics" a do něj obrázek "vykreslil"), ale jsem si vědom toho, že se asi pravou rukou škrábu za levým uchem a že Vy odborníci určetě budete znát nějakou cestu přímější.
|