VB.NET, WinForms
15. 10. 2007 12:16
Miloš Málek
2 9
Prošel jsem si článek o tvorbě vlastních komponent a zkouším vytvořit novou a narazil jsem na problém s deklarací vlastností. Potřeboval bych vlastnost např. FirstEndDay as string přičemž by tato vlastnost mohla mít hodnotu FirstDay nebo EndDay a mohla by být v combu něco jako u visible true a false
15. 10. 2007 17:34
Jan Novák
237 783
Tak si nastavte toto:
Dim Hodnoty(2) As String = {"EndDay", "FirstDay"} _Vlastnost = Hodnoty(0) Property RirstEndDay As String Get Return _Vlastnost End Get Set (ByVal value As Integer) _Vlastnost = Hodnoty(value) End Set End Property
15. 10. 2007 18:00
Ano toto je mi už jasné. Děkuji moc.
15. 10. 2007 18:22
Nemáte za co, a pokud jsem Vám zaspamoval e-mail tím jak jsem neustále tento příspěvek měnil, tak se omlouvám :)
15. 10. 2007 20:52
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
860 1596
A co použít enumerátor?
Enum EnumDays FirstDat LastDay End Enum Private _FirstEndDay As EnumDays Public Property FirstEndDay() As EnumDays Get Return _FirstEndDay End Get Set(ByVal value As EnumDays) _FirstEndDay = value End Set End Property
15. 10. 2007 21:05
Ano, to mě také napadlo, ale pak jsem si řekl, že by pole mohlo stačit, ovšem pokud dotyčný bude chtít, doporučuji použití enumerátoru.
15. 10. 2007 21:29
Jde hlavně o to na co to bude použito. Obě řešení mají svoje výhody i nevýhody.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít