změna stylu textu v 1 labelu   otázka

VB.NET, WinForms

Nyní nhrávám text do labelu z db. Všechno mi perfektně funguje, ale teď jsem narazil na problém. V tom jednom labelu potřebuju část text podtržený, například v půlce dlouhýho textu chci podtrhnout a zvětšit jedno nebo max dvě slova a pak zase normálně, jak na to?

Předem díky za jakoukoliv radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Toto pomocí Labelu nelze udělat. Na formátovaný text je RichTextBox.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nejlepší by bylo vytvořit komponentu RichLabel, která by byla postavená na RichTextBoxu, akorád s vypnutím přepisovatelnosti, nastavením kurzoru a pozadím barvy formuláře

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Nebo seřaď Labely za sebe... Ale jak jsem psal, pro pozdější využití raději vytvoř komponentu

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

K tomu by mohl posloužit LinkLabel s přenastavenými barvami.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nakonec jsem použil RichTextBox, sice to nevypadá tak dobře, ale účel to splní a to je hlavní.

A mám ještě jeden dotaz.

Já ten samej text publikuju na webu z tý samí databáze, takže to potřebuju v určitým formátu ukládat, jako že když chci aby to bylo tlustý tak do textboxu napíšu: [bold]tlustý[/bold] a uložím do db, pak když to nahraju do RichTextBoxu aby to našlo to [bold]stlustilo to mezi oběma prvkama a ty prvky to nezobrazilo

Když chci obarvit nějaký slovo tak je to takhle:

RichTextBox1.SelectionStart = RichTextBox1.Find("are")
        RichTextBox1.SelectionColor = Color.Blue

Ale opravdu nevím jak na to co jsem popisoval.

A ještě mám jednu otázku nechci kvůli takový blbosti zakládat nový téma. Jednou jsem někde ve VS 2010 někam kliknul a zobrazil se mi celej kod formuláře, jako třeba: Na jakých souřadnicích jsou jaký tlačítka, jak sou velký atd... Ale za živýho boha si nevzpomenu jak sem to udělal.

Předem díky za jakoukoliv odpověď

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback