DateTime   otázka

VB.NET

Zdravím,

tahám z databáze na serveru datum ve formátu timestamp a snažím se ho převést na string:

Chtěl bych takovýto formát: 15:49:30 26/08/10

Dim Dnought As DateTime = #1/1/1970#
Dim Dfinal As DateTime = Dnought.AddSeconds(timestamp)
return Dfinal.ToString("HH:mm:ss dd/MM/yy")

Ale tohle mi vrací z nějakého důvodu místo lomítek tečky a čas je taky posunut o dvě hodiny zpět.

Díky za pomoc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To by nemělo. Jaké je místní nastavení a jazyková verze operačního systému, na kterém aplikace běží? Není někde v programu vynuceno jiné místní nastavení pomocí CurrentCulture?

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

S currentCulture jsem nehýbal a mám české win 7.

Tak jsem nad tím přemýšlel a timestamp na serveru je asi v základním formátu (tzn. 2 hodiny zpět) a php si ho pomocí funkce date převede na správný čas podle nastavení serveru. VB to ale asi neumí.

Takže asi potřebuju jenom zjistit o kolik hodin mám čas posunout aby seděl (a to včetně letního/zimního času).

Ale pořád to neřeší můj problém s lomítky.

Díky

Zkuste dát před lomítko ještě obrácené lomítko. Hádám, ale "/" může znamenat "použij výchozí oddělovač data". Jak souvisí dotaz s PHPčkem?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky, zpětná lomítka zabrali :-).

A k tomu posunu:

DateTime.Now.ToString("z")

tento kod mi už vrací hodnotu +2 každopádně se mi ji nedaří převést na integer abych s ní mohl pracovat... Určitě na to musí existovat nějaká specialni funkce, jen jsem ji ještě nenašel.

Díky

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback