Přesuvná okna nebo palety   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím,

chtěl bych ve VB.NET udělat program, který by měl podobný design jako například Photoshop.

Tím designem myslím spíš rozvržení prvků. Měl by základní vrchní lištu s Soubor, Úpravy atd... A pod ní by byla pracovní plocha v které by se mohli přesouvat nějaké palety nebo okna (ale bez klasického křížku pro zavírání).

Moje otázka zní: Je to možné udělat ve VB.NET?

Díky za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano je. Dokonce bez komponent třetích stran nebo Windows API.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

A můžu se zeptat jak :-)?

To záleží na tom co přesně chcete. Jak to má vypadat a jak se to má chovat. Můžete využít klasický WinForm (to aby tam nebyl křížek si nastavíte ve vlastnostech, stejně jako styl rámečku), můžete využít MDI parent Form apod. Možností je řada;)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Takže takhle :), díky.

Tak se o něco pokusím... ale chtěl jsem se ještě zeptat: Budu mít hlavní formulář kde bude jenom ta vrchní lišta. A pak bych chtěl mít vnitřek do kterého by se načítali formuláře a nešlo by je z toho vnitřku vytáhnout ven, ale byli by v něm zapadnuté jestli mi rozumíte. Chtěl bych aby program působil kompaktně, ne jako hromada formulářů.

Díky

Zdravím,

tak jsem trochu přehodnotil svoje priority a hodilo by se mi spis tohle.

Byla by tam jedna velka pracovni plocha rozdelena treba na dva nebo na více částí, které by šli zvětšovat a zmenšovat.

Tohle by šlo udělat v VBcku? Díky za odpověď.

Ano. Pomocí komponenty Splitter, což je posouvatelná dělící čára použitá například v Průzkumníkovi. Těch tam může být libovolné množství horizontálních i vertikálních.

Díky

A co dokovací panely/okna ?

Pan Linhart zde kdysi dával typ na free knihovny které toto zajišťují.

Stačí hledat: WeifenLuo docking

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback