Ahoj, ano mate naprostou pravdu. Primy propojeni s mysql pouzit nechci: 1) si nejsem uplne jistej jak je to bezpecny, aby se z toho nahodou nestala bezpecnostni dira 2) nedokazu si predstavit ze do programu zadam na tvrdo nazev DB a heslo - co kdyz zmenim heslo? To ho budu menit v kazdym programu? 3) pro web budu vytvaret specialni API i pro ostatni uzivatele (podobnou jakou ma treba youtube, nebo Vimeo.com), takze bych ji taky rad vyuzil. Vim ze to bude asi trochu pomalejsi, ale to by nemelo zase tak vadit. Na ASP se nijak nechystam i ve VB.NET jsem celkem novacek. Uz jsem se probojoval k tomu ze jsem stahnul stranku pomoci XMLHTTP60, ale ted se snazim rozkodovat JSON, ale porad mi to nejde. Stahnul jsem si knihovny JSON.NET, dokonce se mi i neco povedlo, ale nedari se mi z toho dostat normalni pole.
Dim bla = New MSXML2.XMLHTTP60
bla.open("GET", "http://localhost/api.php")
bla.send()
Dim reader As System.IO.TextReader = New System.IO.StringReader(bla.responseText)
Dim json = New Newtonsoft.Json.JsonTextReader(reader)
While json.Read()
MsgBox(json.Value)
End While
To jaksi nejak funguje akorat ve Vasem priklade by to vypsalo name Zdeněk Dlouhý age 22 To znamena ze to vubec nerozlisuje index od hodnot ani jejich zanoreni atd... Diky za pomoc :)
|