Připojení na tabulku databáze podle ID   otázka

VB.NET

Zdravím,

nevíte jak udělat připojení na tabulku v databázi podle konkrétního ID? Mám listBox a potřebuji vněm vypsat jména, ale pouze ty, které mají přidělení uid např. 1. Nějak na o nemůžu kápnout :-(. Používám klasickou SQL databázi co je v VBS 2008.

Děkuji za radu

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

A co konkrétně nevíte? Jak vytáhnout ID záznamu z listboxu, jako ho poslat na databázi, nebo něco jiného? Trochu to rozvěďte.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

jak vytáhnout ID z listboxu vím, ale nevím jak v druhém listboxu zobrazit jména jen podle ID, které si vytáhnu z listboxu prvního.

Konkrétně mám tabulku lidé a tabulku přestupky. Z tabulky lidé si vytáhnu ID (unikátní pro každý záznam) a potřeboval bych v druhém listboxu zobrazit přestupky jen daného člověka. Zkoušel jsem to jako v mysql a php, ale to sem byl asi úplně mimo :-)

No a jak to máte řešeno? Z prvního listboxu vezmete ID, pak pošlete dotaz na databázi a v druhém listboxu zobrazíte výsledek?

To ano, teoreticky to mám zmáklé dokonale, ale nemůžu přijít jakým příkazem zobrazím v druhém listboxu výsledky jen podle konkrétního člověka.

Ale kde probíhá to filtrování podle člověka? Dotazem na databázi kdy porametrem pošlete ID člověka a vrácený výsledek zobrazíte v tom druhém listboxu a nebo z databáze načtete všechny lidi a samotné filtrování probíhá až na listboxu?

Myslel jsem, že by se zobrazovali už výsledky z databáze pro daného člověka.

A co tedy nevíte? Jak poslat parametrem do databáze ID toho člověka? Pokud ano tak sem hoďte kód s SQL dotazem, kterým plníte listbox nyní.

:-) nevím jak vůbec jak z tabulky vytáhnout data odpovídající nějakému parametru (v mém případě sloupec člověk = 1). Zbytek si udělám bez problému. Umím vypsat celou tabulku ale pokud potřebuji jenom určitá data, tak to nějak nevím (v mysql by to bylo ... WHERE clovek = 1 ... a bylo by hotovo)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback