Kompilace XML komentářů z kódu   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den,

používám VB.NET 2010 Express a v kódu využívám k dokumentaci XML komentáře. Problém nastal ve chvíli, kdy jsem se je snažil extrahovat do XML souboru. Prošel jsem různá fóra i msdn a stále narážím na tvorbu xml souboru následujícím způsobem:

Project - Properties - Compile - a zde zaškrtnout Generate XML documentation file

Projel jsem všechny záložky ve vlastnostech projektu a ve své express edici jsem nebyl schopen výše uvedené nalézti.

Rád bych se zeptal, zda jsem slepý trotl a neustále to přehlížím, nebo není tato volba v express edici obsažena. A pokud není, existuje jiný způsob jak zkompilovat xml komentáře z kódu do xml souboru pro následné vytvoření dokumentace např. pomocí SandCaste?

Předem děkuji za jakékoliv nakopnutí.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím o tom, že by Express verze měla takovéto omezení. Co je to za typ projektu? Windows Forms aplikace?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano, Windows Forms aplikace.

Pokud není možnost Generate XML documentation file na záložce Compile ve vlastnostech projektu, potom to zřejmě Express verze nepodporuje. Na webu se mi ale o tomto omezení nepodařilo nic najít. Je to škoda, já to také používám k vytváření dokumentace pomocí SandCastle.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nevadí, i tak děkuji za Váš čas. Budu dále googlit a hledat, třeba nakonec něco najdu.

Tak můžete použít kompilátor z příkazové řádky s parametrem /doc a dosáhnete požadovaného výsledku, ale není to vůbec tak komfortní jako když to dělá Visual Studio automaticky.

Viz. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Díky, sice to vskutku není takový komfort ale funguje to, takže vyřešeno.

Jinak jsem se ještě dočetl, že u express edice je generování xml souboru implicitně zabudováno a ukládá se do složky s projektem /bin/Debug nebo /bin/Release, mi se tam bohužel při kompilaci nikdy nevygeneruje, takže je ještě možná chyba mé instalace VB.NET 2010 express.

Ještě jednou Vám děkuji.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback