Vícejazyčná aplikace   otázka

VB.NET

Zdravím, potřebuji poradit co a jak udělat, aby se v programu dalo přepínat mezi jazyky. Mám představu, že bych všechny labely, buttony označil proměnným textem, který se bude měnit v závislosti na vybraném jazyce. Musím napsat externí soubor nebo to můžu nějak napsat do programu???? Ještě info mám tam asi 5 labelů u kterých se bude měnit jazyk, takže toho moc není.

Díky za pomoc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý den,

pomocí metody Localizable, kterou nastavíte na True a pak pomocí metody Language, kde se přepnete na příslušný jazyk, nebo potom další varianta, že si napíšete knihovnu.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

S tím Localizable, to myslíte, že se nejdřív napíšou všechny labely v jednom jazyku, který se tam (v Language) označí a pak se následně (zase v Localizable) přepne na jiný jazyk a labely se přepíší (v Language)?? Chápu to dobře??

S tou knihovnou myslíte .ini soubor, že? To taky není vlastně problém, ale taky by to šlo pro tech 5 popisků udělat jenom jako proměnné a hned v programu to pomocí obrázků měnit.

Díky za rady:-)

Přepnete jazyk a nastavíte popisky, přepnete na jiný jazyk a zase nastavíte popisky pro příslušný jazyk. Tou knihovnou myslím soubor dll (class library). Soubor ini slouží k ukládání nastavení (osobně raději používám XML soubor).

Tak sem to myslel stejně, akorát jsem to blbě napsal:-) A jak se potom da v aplikaci přepínat mezi jazyky? Nenašel jsem žádný přikazy jako "localization", "language" a v "resources" jsou pak různý readery a writery.

S tou knihovnou jsem to vyřešil tak, že už v aplikaci jsem napsal proměnné za labely a pomocí obrazků se texty v labelech mění. Ještě důležitá informace je, že tu aplikaci píšu pro PDA, takže se snažím co nejvíc věcí nacpat do exe souboru a externí soubory moc nedělat.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback