Context menu   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím všechny na tomto super webu.

Potřeboval bych pomoc, chci vytvořit "ContextMenu" s položkou COPY, ale nevím jak napsat správně kód. Mělo by se to vykopírovat jako po stisknutí Ctrl+c.

přišel jsem na toto

TextBox1.SelectedText.Copy()

jenže teď mi to vyhodí chybu jako, že v copy() chybí "str" což má být nějaký systémový string, ale totálně nevim co s tím.

Díky za pomoc

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Dobrý den,

kopírovat, vložit:

TextBox1.Copy()
TextBox1.Paste()

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jenže.

když tam napišu toto: TBSour.Copy() tak mi to vypíše chybu, že:Copy' is not a member of 'System.Windows.Forms.TextBox

Takže nějak nevim no. Ono hlavně bych potřeboval, aby mi to zkopírovalo vždycky jenom to co je označený, takže SelectedText.

Dle Vašeho dotazu jsem usoudil, že chcete zkopírovat text z TextBoxu. Kód co jsem uvedl je funkční, do textboxu napíšete text. Označíte myší a zavoláte TextBox1.Copy, poté se Vám text uloží do Clipboard.

Hezký večer,

pokud by to mělo být jako při Ctrl+C (kopírování do schránky) pak použijte třídu Clipboard.

Příklad pro Ctrl+C (kopírování do schránky):

Windows.Forms.Clipboard.SetText(Nějaký_řetězec)

Za Nějaký_řetězec zadejte něco co vrací řetězec.

Příklad pro Ctrl+V (vložení ze schránky:

Vložený_řetězec = Windows.Forms.Clipboard.GetDataObject.GetData(Windows.Forms.DataFormats.Text, False)

Do Vložený_řetězec bude vložen text ze schránky

vyřešil jsem to takto:

Windows.Forms.Clipboard.SetDataObject(TBSour.SelectedText)

Toto mi totiž chodí, píšu pro WinMobile, takže spousta příkazů je jiných,ale už jsem si na to zvykl:-) Díky moc za nakopnutí.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback