Riešim v súčastnosti zaujímavý problém. V mojom odbore (voda) existujú stovky rôznych analýz, z ktorých po x rokoch už ostali iba grafické výsledky (napr. časové záznamy rôznych meraní). Problémom je to, že tieto záznamy sú unikátne, neopakovateľné alebo ich opakované merania sú veľmi drahé. Preto často ľudia potrebujú odčítať tieto hodnoty priamo zo zachovaných grafov. Tieto grafy je možné zo správ priamo oskenovať. Chcel by som teda vytvoriť program, ktorý by to dokázal urobiť čo najviac automaticky a čo najpresnejšie, aby ludia nemuseli behať po tych grafoch s pravitkom :-) Lenže v tomto bode som aj zamrzol. Neviem akym spôsobom by som mohol riešiť ich digitalizáciu. Malo by to byť niečo podobné ako sú programy na digitalizáciu textu. Načitam rastrovy sken obrazku a z neho vytiahnem hodnoty keďže poznám počiatočné a konečné hodnoty ôs X a Y v grafe. Ako by ste to riešili? Aku metodu by bolo efektívne využiť, keďže grafická kvalita správ je rôzna. Ide to aj inak ako pomocou neurálnych sietí? Videli ste niekde taketo riešenie? Viete ma nasmerovať? Za hocaku radu dopredu ďakujem.
|