Optimalizace programu   otázka

VB.NET

dobrý den,

lze pro hotový program ve vb.net z VS 2010 express nějakým způsobem vytáhnout tabulku seznamu proměnných s údaji jako: kde je deklarována, kde měněna a kde použita (názvy tříd a finkcí)?

Děkuji,

PH

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Co myslíte hotovým programem? Zkompilovaný exe soubor a nebo zdrojový kód otevřený ve Visual Studiu?

Ano, mám na mysli zdrojový kód.

PH

Mám na mysli např. takovouto tab. nebo horší či lepší, aby se v ní dalo např. v excelu filtrovat:

Form Objekt Funkce Proměnná Acess Kind Init

Form1 MyObj1 MySubA value1 Public Integer 0

Form1 MyObj2 MySubB value2 Public Integer 100

Form2 MyObj1 MySubA value1 Public Boolean True

...

Děkuji,

PH

Tak takhle to asi nepůjde. Seznam deklarací v dané třídě zobrazíte přehledně přes klávesovou zkratku Ctrl-M,O anebo v object browseru.

Kde danou proměnnou, vlastnost, metodu, událost atd. používáte najdete pravým kliknutím na tu proměnnou a vybráním Find All References.

Nějaký export do Excelu si nedovedu představit používat i na poměrně malém programu, bude v tom strašný zmatek.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

měl jsem na mysli pouze objekty a proměnné, které sám zapíšu. Co používáte vy pro anylýzu zdrojáku? vyšší verzi VS?

Jinak díky, ale není to ono.

PH

U jednoho projektu, kde hlídám pár lidí, jestli neprasí, používám FxCop, ale to je trochu něco jiného - to kontroluje dodržování konvencí pro psaní kódu, nehlídá to jednotlivé proměnné atd.

Jinak nic takového nepotřebuji a nepoužívám, nějak mi uniká, k čemu by se to hodilo.

K čemu by to bylo? K ničemu. Na dodržování základních pravidel je FxCop (nebo StyleCop), podobnou funkčnost poskytuje i Code Analysis v týmovém Visual Studiu.

Na analýzu kódu ve smyslu optimalizace výkonu jsou zase jiné nástroje, ale to už se tady řešilo.

Nevím proč se rozčilujete. Já potřebuji jen výpis seznamu proměnných. V podstatě by mi stačil seznam z "Find all references", ale pro všechny proměnné, které jsem deklaroval a to do souboru.

Chápu ale, že to asi nevíte, protože to nepotřebujete.

PH

Vím že to nejde a také vím že by to bylo k ničemu. Pokud chcete vyvrátit moje tvrzení, uveďte několik praktických příkladů k čemu by to bylo.

To je v pořádku, já nejsem profi programátor a některé věci bohužel dělám "přes ruku" a občas to jsou i blbosti.

Program mi funguje a postupně ho ladím. Mám ale prostě v kódu binec a potřebuji části kódu vyházet. Už se mi stává, že přiřazuju jedné proměnné hodnotu na více místech...a dokonce i mimo třídu. Nedával jsem si pozor, těch hodnot je víc a procházet jednu proměnnou za druhou je na 100let... Odstraňuju to postupně. Na toto bych rád kdybyste mi něco poradil. A neraďte prosím abych to co jsem sprasil přepsal. :-)

Pokud je to sprasené, tak jednodušší možnost než to přepsat neexistuje. Obzvlášť pokud nevíte co kde nastavujete - to smrdí globálními a statickými proměnnými.

zas tak černé to není. to jste špatně pochopil. jen některé proměnné jsou na různých místech a já potřebuji právě proto zjistit kterou proměnnou jsem kam zapsal a kde se co používá, abych nemusel hledat reference pro každou zvlášť. Program mi funguje dobře, ale něco se nastavuje třeba 2x úplně stejně. To je vše. To nestojí za přepsání, ale za úpravu a proto jsem se ptal na ten výpis proměnných na začátku diskuse. Vám se nikdy nezatoulá nějaká proměnná někam kam nemá? Jestli ano, jak to zjistíte?

Ještě si můžete napsat ve VB vlastní program, který to co potřebujete udělá za vás. Ty zdrojáky zase nejsou nic jiného než textové dokumenty.

PetrS

toto mě taky napadlo, ale to bych myslím (alespoň zatím tedy) zbytečně chodil s dřívím do lesa a řešil něco, co nechci programovat...

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback