Rozdelenie dát   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den ,už dlhšiu dobu sa snažím vytvoriť niečo ,čo by prijímalo dáta z Windows Forms Aplikácií ,ale aby to príjimalo pre každú aplikáciu v samostatnej sekcii.

Chcem tím povedať ,že ide o projekt ,v ktorom budú dve Windows Forms Application a znich jedna bude Client a druhá Server ,plus tam bude jedna jednoduchá stránka v ASP.NET a bude obsahovať WebService ,ktorý bude zabezpečovať prenos dát medzi Clientom a Serverom.

Mám vytvorený celý prenos (Client,Server,WebService,ASP.NET Web Site) ,ale na koniec som si všimol že ked sa spojí server s WebService a pošle jej dáta ,tak ich pošle medzi ostatné čo poslali iné serveri. A následne ked to prebere Client ,tak spracuje to čo nemá .. potom odpovie čo nemá .. až z toho vznikne velká "omáčka".

Napadlo ma že by sa to dalo triediť ,tak že pred každy riadok by pripojil každý server jedinečný kód a client by to cez ReadLine prešiel a roztriedil to. Tam je ale problém v tom že Clientov a Serverov bude bežať mnoho a bolo by zbytočné sťahovať niekedy aj 1MB string a triediť ho ked sa to dá vyriešiť iným spôsobom.

Viete mi niekto poradiť ako vytvoriť niaky akoby Session (vlastnú sekciu) do ktorej by zapisoval každý server samostatne ? Napríklad pripojí sa Server do WebService cez WebMethod s názvom "Login" a zároveň tam pošle Hash vytvorený z názvu počítača a čislu disku na ktorom beží a server by mu vytvoril niečo ako "Session.CreateNewSession("H4KJ9D2")" a vytvorilo by samostatné miesto pre server a ked by som sa pripojil cez Client tak by som zavolal WebMethod ktorá by mala "ByVal Hash" a ten by som zadal "H4KJ9D2" a WebService by stiahlo dáta z tej session (ak existuje) a Return-om by mi ich vrátila do textboxu atd. ... potom by som zasa niakim kódom "Session.WriteData("H4KJ9D2")" zapisoval do tej Session príkazy ktoré by server (Windows Forms Application spustený na vzdialenom pc) spracoval a zasa tím kódom "Session.WriteData("H4KJ9D2")" odpovedal clientovi.

Predom dakujem za odpovede ,text je dosť zdlhavý lebo neviem to moc dobre vysvetliť ,tak keby ste niečomu nechápali kludne sa spýtajte ja vám to priblížim.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To je naprostá hovadina a kromě toho to není žádná klient-server architektura, kde je jeden server a x klientů. Použijte Windows Communication Foundation a je po problémech. To může komunikovat prakticky pomocí čehokoliv včetně HTTP protokolu.

Dakujem za odpoved ,vyskúšam to

Radit někomu, aby použil WCF, když nechápe naprosto základní principy klient server architektury, je dost zvrhlé.

Asi ano, ale lepší pokusit se o WCF kde není potřeba psát téměř žádný kód ohledně komunikace, než výše uvedená zplácanina, kterou by stejně nedal do kupy.

Je pravda že moje znalosti o sieti su velmi chabé a často sa "rvem" do niečoho čo nemám naštudované. Je to pretože chodím na jedno z najťažšich gymnazíí na Slovensku a zároveň sa venujem rôznym iným krúžkom a často nemám čas čítať teórie ako to funguje.

Ajtak dakujem že ste ma posunuli dopredu myšlienkou o WCF ,lebo keby mi pán Linhart úprimne nepovedal že je to hovadina ,tak by som pokračoval v tom čo nemá zmysel.

Stejně bych vám doporučil, abyste pro začátek zapomněl na síťové aplikace a dělal něco jednoduššího.

A bez čtení teorie se nic nenaučíte, metoda pokus-omyl je bohužel dost zdlouhavá.

No ,tak podarilo sa mi to v Silverlight a je to rýchle a jednoduché :) a funguje to by som povedal lepšie ako WCF ktoré som skúšal ..

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback