Dobrý den ,už dlhšiu dobu sa snažím vytvoriť niečo ,čo by prijímalo dáta z Windows Forms Aplikácií ,ale aby to príjimalo pre každú aplikáciu v samostatnej sekcii. Chcem tím povedať ,že ide o projekt ,v ktorom budú dve Windows Forms Application a znich jedna bude Client a druhá Server ,plus tam bude jedna jednoduchá stránka v ASP.NET a bude obsahovať WebService ,ktorý bude zabezpečovať prenos dát medzi Clientom a Serverom. Mám vytvorený celý prenos (Client,Server,WebService,ASP.NET Web Site) ,ale na koniec som si všimol že ked sa spojí server s WebService a pošle jej dáta ,tak ich pošle medzi ostatné čo poslali iné serveri. A následne ked to prebere Client ,tak spracuje to čo nemá .. potom odpovie čo nemá .. až z toho vznikne velká "omáčka". Napadlo ma že by sa to dalo triediť ,tak že pred každy riadok by pripojil každý server jedinečný kód a client by to cez ReadLine prešiel a roztriedil to. Tam je ale problém v tom že Clientov a Serverov bude bežať mnoho a bolo by zbytočné sťahovať niekedy aj 1MB string a triediť ho ked sa to dá vyriešiť iným spôsobom. Viete mi niekto poradiť ako vytvoriť niaky akoby Session (vlastnú sekciu) do ktorej by zapisoval každý server samostatne ? Napríklad pripojí sa Server do WebService cez WebMethod s názvom "Login" a zároveň tam pošle Hash vytvorený z názvu počítača a čislu disku na ktorom beží a server by mu vytvoril niečo ako "Session.CreateNewSession("H4KJ9D2")" a vytvorilo by samostatné miesto pre server a ked by som sa pripojil cez Client tak by som zavolal WebMethod ktorá by mala "ByVal Hash" a ten by som zadal "H4KJ9D2" a WebService by stiahlo dáta z tej session (ak existuje) a Return-om by mi ich vrátila do textboxu atd. ... potom by som zasa niakim kódom "Session.WriteData("H4KJ9D2")" zapisoval do tej Session príkazy ktoré by server (Windows Forms Application spustený na vzdialenom pc) spracoval a zasa tím kódom "Session.WriteData("H4KJ9D2")" odpovedal clientovi. Predom dakujem za odpovede ,text je dosť zdlhavý lebo neviem to moc dobre vysvetliť ,tak keby ste niečomu nechápali kludne sa spýtajte ja vám to priblížim.
|