detekce Linux   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím všichni,

měl bych jednu šťouravou otázku. Existuje ve VB .NET způsob, jak na vzdáleném PC zjistit distribuci linuxu?

Diky za pomoc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No a jak by jste chtěl pod Linuxem Vaši VB .Net aplikaci rozchodit (pominu-li mono se kterým budou jen problémy) ?

Nene, ja vim, ze Framework na Linux by byla svatokradez na Microsoftu :-) Ja mam sit (s domainou). Jsou tam jak WIN tak LINUX stroje. Mno a prave z tech Linuxovych masin bych chtel dostat ten udaj o nainstalovany distribuci Linuxu. Existuje na to neco, nebo jsem bez sance?

No na tom linuxu asi bude muset bejt nainstalovaný něco co Vám řekne jaká distribuce to je. Co se týká linux tak jsem uplný analfabet, ale třeba by to šlo vyřešit tak, že by jste v C++ nebo něčem podobném udělal jednoduchý prográmek, který by Vám po síti poslal verzi OS. Program který na Vašem PC který by poslouchal by pak asi mohl být teoreticky ve VB, ale to už by bylo asi jednodušší to rovnou udělat ve stejných jazycích.

Na čem běží domain server? Na windowsech? Třeba by šlo zjistit na serveru, jaké systémy se hlásí do domény.

Ale čistě z VB do zřejmě nepůjde.

domain jede na Server 2003 R2 64-bit. Ten server prostouram, jestli se tam nekde ty Linuxy neozvaly. To je supr napad. Diky moc

Na to rovnou zapomeňte.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Jediná možnost, které mě napadá, je mít na těch linuxových stanicích nainstalovaný Apache a udělat na testovaný stroj HTTP požadavek. Apache posílá jako jednu hlavičku název distribuce.

Tak tenhle napad by mi asi ulehcil spoustu prace. Bohuzel Apache na ty stanice prijit nemuzou. Skoda. Ale stejne diky za napad.

To je ale spíš otázka na ty distribuce, jestli jsou schopné se nějak prokecnout do sítě. Váš program pak už bude pouze to prokecnutí iniciovat. Takže první je třeba zjistit, jestli vůbec taková možnost existuje a to není otázka vhodná pro toto fórum. S následnou implementací pak poradit už lze.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback