Přeji hezký den, a dovoluji se na přítomné obrátit s následujícím dotazem. Ve Visual Basic 2008 jsem si vytvořil menší aplikaci. Kromě jiného (kupodivu funkčního) zde po stisku tlačítka na formu otevřu okno Dialogu s umístěným PictureBoxem do kterého načtu z databáze na disku obrázek. Názvy obrázků jsou rozlišeny indexy (obr_1, obr_2, obr_3 .... atd). Načtení provádím následující, zřejmě klasickou sekvencí kde s využitím obsahu proměnné (pozice) jako indexu vyberu patřičný obrázek.
Dim dlg As New Dialog2() 'nové okno
Dim pozice As Single
Dim x As String
x = "F:\VB_net\Projekty\obr_" & pozice & ".jpg"
dlg.PictureBox1.Image = Image.FromFile(x) 'načtení obrázku
V konečné fázi jsem ale chtěl aby vše bylo po kompilaci v jednom souboru. Přesunul jsem proto obrázky do položky Resources s tím, že je budu odsud podobně načítat. Zobrazení obrázku pomocí "tvrdého" zadání např. My.Resources.obr_1 samozřejmě funguje. Na to, jak zde ale využít obsah proměnné jako indexu obrázku, jsem však nepřišel. Jsem úplný začátečník a je dost dobře možné, že tento způsob načítání je z mé strany zcela nesmyslný. Chtěl bych proto požádat o radu zda lze tento postup nějak takto realizovat nebo se musí zvolit něco zcela jiného. Přes veškerou snahu jsem na netu na nějaké řešení nenarazil. Funkční způsob pomocí SelectCase jsem však kvůli počtu obrázků a zřejmě i rychlosti zobrazení zavrhl. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
|