Dobrý den, mám takový problém. Chci si udělat vlastní html editor a potřebuji nějakým způsobem si zaznamenat informace o tazích (jeden tag). Dosud jsem programoval jen ve VB 6 a teď když se snažím přecházet na .NET tak je to pro mě velmi obtížné. Mám zatím vymyšleno toto
Structure html_tag
Dim nazev As String
Dim parametry As Collection
Dim dualni As Boolean
Dim obsah As String
End Structure
Dim zas As html_tag
Dim kon As New Collection
' priklad PridejTag("body", true, "nejaky obsah", "width,height")
Function PridejTag(ByVal nazev As String, ByVal dualni As Boolean, Optional ByVal obsah As String = "", Optional ByVal parametry As String = "") As Boolean
Dim P As Integer
Dim text() As String
zas.nazev = nazev
zas.dualni = dualni
zas.obsah = obsah
zas.parametry = New Collection
text = Split(parametry, ",")
For P = 0 To text.Length - 1
zas.parametry.Add(text(P))
Next P
kon.Add(zas, zas.nazev)
Return True
End Function
Bohužel mi to vůbec nefunguje. Nejlepší by bylo mít asi structuru a jedno pole, ve kterém bych mohl hledat pomocí jména toho tagu. Když totiž vládám informaci o nějakém tagu tak chci aby se mi tam některý neuložil dvakrát. Ty parametry bych chtěl mít také buď v poli nebo nějaké kolekci aby co element to jeden parametr. Důležité také je abych v tom poli mohl vyhledávat co nejrychleji, uvažoval jsem o tom, že jde udělat jedno pole a to procházet a zjištovat if pole.nazev = "neco" then nalezen = true ale to je zbytečně pomalé a zdlouhavé. Nemá někdo prosím nějaký nápad ?? Děkuji
|